”Ziua ușilor deschise” la Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani

Tribunalul-Vrancea-si-Judecatoria-Focsani-justitie

Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani organizeaza vineri, 24 octombrie 2014, in intervalul orar 9.30 – 14.00, „ziua usilor deschise”, pentru a marca in acest fel Ziua Europeana a Justitiei Civile.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei si Uniunea Europeana au stabilit desfasurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justitiei Civile, cu scopul de a aduce modul de functionare a justitiei în atentia publicului european si de a sprijini dezvoltarea unui spatiu judiciar comun european.

Astfel, cele doua instante invita elevii de la institutiile de invatamant din judetul Vrancea sa le viziteze sediul din Focsani, str. Republicii nr.96, ocazie cu care vor afla informati de interes despre modul in care pot urma o cariera juridica sau despre activitatea de judecata (circuitul dosarelor, etapele procesuale pana la solutionarea unor cauze si alte aspecte relevante privind actul de justitie).

În vederea unei bune organizari a evenimentului, conducatorii grupurilor de elevi sunt rugati ca, pana cel tarziu joi, 23 octombrie, ora 12.00, sa contacteze instantele pe adresa de e-mail tr-vrancea-info@just.ro, pentru stabilirea detaliilor legate de vizita.

Totodata, sediul instantelor poate fi vizitat, in acelasi interval orar, de orice persoana interesata, pe baza actului de identitate.

Mentionam ca in aceeasi zi in care se celebreaza Ziua Europeana a Justitiei Civile – 25 octombrie, in anul 1980 a fost incheiata Convenţia de la Haga privind aspectele civile ale răpirii internaţionale de minori, la care Romania a aderat in anul 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE