Ziua limbii române sărbătorită la Botoşani

Rodica Soricau SoreanuMuzeul Județean de Istorie din Botoșani împreună cu Primăria Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 organizează o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Limbii Române: târg de carte, dezbateri, spectacole de muzică și recitaluri poetice.

Programul sărbătorii de 31 august la Botoşani va debuta în Pietonalul Unirii cu târgul de carte ,,Patria limbii române”, va continua la Muzeul Judeţean de Istorie, unde va fi organizată masa rotundă ,,Limba română – unitate întru spirit” şi va culmina în centrul oraşului cu un spectacol de muzică şi poezie, precum şi cu un concert de muzică folk susținut de Mădălina Amon și Florin Săsărman.

Începând cu 31 august 1989, dată la care a fost legiferată revenirea la scrierea în grafie latină în Republica Moldova, marcăm Ziua Limbii Române, ca sărbătoare naţională, printr-o serie de evenimente culturale (concerte, expoziţii de fotografii, conferinţe, dezbateri).
Din 2006, Ziua Limbii Române a început să fie sărbătorită anual şi în România. În prezent o inițiativă legislativă care prevede marcarea zilei de către oficialitățile locale și centrale din România așteaptă votul final al Camerei Deputaților.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Comunicat primit de la Platforma Civică Acţiunea 2012RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.