Ziua Europeană a Justiţiei Civile, marcată de Tribunalul Vrancea

Începând din 2003, în fiecare an, pe 25 octombrie, la nivelul Uniunii Europene se marchează Ziua Europeană a Justiției Civile, al cărei scop principal este acela de a aduce justiția mai aproape de cetățeni, de a-i informa despre drepturile lor și de a face cât mai bine cunoscută în rândul justițiabililor activitatea desfășurată și de instanțele de judecată.

Și pentru că unele dintre cele mai importante valori ale Zilei Europene a Justiției Civile sunt transparența, responsabilitatea și apropierea de cetățeni, în acest an Tribunalul Vrancea a decis să

le ofere celor care se vor afla în sediul instanței pentru rezolvarea propriilor afaceri judiciare oportunitatea de a lectura un material care cuprinde principalele modificări aduse de Codul Civil al României, recent intrat în vigoare.

Astfel, intenționăm ca și pe această cale să informăm cetățenii cu privire la noile instituții juridice cuprinse în acest act normativ de o însemnătate deosebită pentru societatea românească.

Modul în care justițiabilii își pot rezolva disputele private sau calea către afirmarea propiilor drepturi pot fi studiate și din materialele informative (pe suport fizic) pe care le vom pune la dispoziția celor interesați.

Respectivele informații se regăsesc inclusiv pe site-ul Tribunalului Vrancea (www.tribunalulvrancea.ro ), completând astfel sursele de informare pe această temă care se află la dispozitia vizitatorilor din spațiul virtual.

Comunicat primit de la Tribunalul Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE