Ziua Eroilor, sărbătorită cu onoruri și muzică militară în Cimitirul Nordic

Prefectul județului Vrancea, Octavian Vieru și subprefectul Cristi Misăilă au participat joi la festivităţile organizate de Ziua Eroilor la Monumentul Eroilor din Cimitirtul Nordic. O gardă militară a prezentat onorul, s-a intonat Imnul de Stat, după care un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire. Cu această ocazie, prefectul a spus: „Comemorăm în această zi eroii cunoscuţi sau necunoscuţi, care şi-au jertfit viaţa pe pământ românesc sau pe pământ străin, clădind şi apărând România de astăzi.

Ne plecăm capetele în faţa lor, omagiindu-i ca pe adevărate repere ale istoriei naţionale. Pierderile de vieti omenesti din conflagrațiile mondiale și nu numai au fost enorme. De aceea, pentru supravietuitori , s-a impus ca o datorie morală comemorarea, în fiecare an, a celor care au pierit pe câmpurile de luptă, indiferent dacă sunt eroi naționali sau străini.

Aceste libertăți de care ne bucurăm astăzi sunt obținute prin sacrificiu şi cu costuri greu de imaginat. Nu avem voie să închidem ochii în faţa istoriei. Ca prefect, dar şi ca simplu român mărturisesc că nu uit cât de scump a fost și este plătită această libertate. Avem nu datoria, ci obligația de a-i respecta pe cei care îşi pun în pericol viaţa pentru ţară şi mai ales pe eroii acestui neam. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți martirii Revoluţiei române şi pe toţi cei care s-au jertfit pentru neamul românesc!”
Festivitatea s-a incheiat cu o defilare a gărzii de onoare, a muzicii militare și depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

Comunicat primit de la Prefectura Vrancea

One Response to Ziua Eroilor, sărbătorită cu onoruri și muzică militară în Cimitirul Nordic

  1. Pingback: Ziua Eroilor, sărbătorită cu onoruri și muzică … – Vrancea Media | Casuta-Mea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.