“Ziua Constantin Brâncuși“, marcată de elevii și profesorii de la Liceul de Artă “Gh. Tattarescu”

elevi arta brancusi 1

Liceul de Artă “Gh. Tattarescu” a organizat astăzi, 19 februarie 2016, un eveniment dedicat lui “Constantin Brâncuși – părintele sculpturii moderne”, cunoscut și recunoscut în întreaga lume. Expoziția realizată de către elevii claselor a XI-a și a XII-a arte plastice, secția sculptură, îndrumați de profesorii Gabriel Tăicuțu și Claudia Lăscan, sculptori ai județului Vrancea și profesori de specialitate în cadrul unității școlare, a avut ca scop continuarea tradiției create în jurul Liceului de Artă “Gh. Tattarescu” în domeniul sculpturii.

brancusi expo

Lucrările turnate în ipsos reprezintă un omagiu adus marelui sculptor, una din lucrări fiind bustul artistului – lucrare colectivă a elevilor clasei a XI-a. Momentul a fost susținut cu imagini din opera lui Brâncuși, din atelierul său din Paris, și de un eseu realizat de eleva Matei Alisa, din clasa a XII-a. Expoziția va rămâne deschisă publicului timp de o săptămână în holul liceului.

“Ziua Constantin Brâncuși“, 140 de ani de la nașterea artistului, nu putea fi trecută cu vederea de către elevii și profesorii Liceului de Artă “Gh. Tattarescu”, având în vedere valoarea inestimabilă a sculptorului la nivel național și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.