”Water Day 2019 & Earth Day 2020”, proiect Erasmus+ la care a participat o echipă a Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu”

O echipă a Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focșani, formată din elevii Anda Ujică, Diana Pașalău, Andrei Nedelcu, Vlad Ghiuță și profesorii Ștefan Dumitru, Răzvan Săcrieru, a participat în Croația, în perioada 1-5 aprilie, la doua etapă a proiectului educațional Erasmus+, cu tema ”Water Day 2019 & Earth Day 2020”. Proiectul a fost inițiat și este coordonat de doamnele profesor Ioana Constantinescu și Ionela Bratu.

Gazda croată, Liceul Maritim din Split, a pregătit un program divers, cuprinzând wokshop-uri, aplicații pe teren și vizitarea unor obiective istorice. Orașul Split, prin poziția sa geografică, este un exemplu de armonie între cele două elemente cheie vizate de proiect: apa și pământul. Toți participanții au putut admira peisaje carstice impresionante în Parcul Național ”Lacurile Plitvice” (monument UNESCO) și pe valea râului Cetina.

Cercetătorii Institutului de Oceanografie din Split le-au împărtășit elevilor rezultatele ultimelor cercetări în domenii precum biologia și ecologia marină. Zilnic au fost organizate workshop-uri pe teme specifice liceului, precum: terminologie maritimă, alfabetul Morse, noduri marinărești, lecții de navigație folosind un simulator modern. De asemenea, au fost vizitate o serie de obiective cultural istorice, precum: Palatul lui Dioclețian (Split), centrul istoric al orașului Zadar sau fortăreața Mirabela din Omis.

Un câștig aparte al proiectului îl constituie o serie de abilități dobândite de elevii artiști pe parcursul acestei săptămâni: comunicarea în limba engleză, socializarea cu elevi provenind din țări și medii culturale diferite, aprofundarea unor probleme de ecologie și protecție a mediului marin. Atât între elevi cât și între profesori, s-au legat prietenii care pot da naștere unor alte proiecte educaționale în anii următori.

Partenerii Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” Focșani sunt: Lycee Evariste Galois – Sartrouville-Franța, Pomorska skola – Split-Croația, Lycee Gabriel Touchard – Le Mans-Franța, Instituto Technico-Carlo Alberto Della Chiesa – Partinico, Sicily-Italia, IESO Matias Ramon Martinez – Burguillos del Cerro, Spania.

Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în România, în luna mai, gazdă fiind Liceul de Artă, prin cei peste zece profesori și peste douăzeci de elevi implicați. (A. M. Bentea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.