Vrancea intră sub avertizare Cod Portocaliu de caniculă

Temperatura aerului va creste si mai mult in Vrancea. Judetul nostru intra sub avertizare de Cod Portocaliu de canicula. Codul Portocaliu va fi valabil de maine pana sambat seara la ora 18,00. Disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depăsi pragul critic de 80 pe arii extinse, avertizează meteorologii. Temperaturile maxime vor depăsi frecvent 35-37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul si estul tării.

Canicula nu-i tine pe vranceni in casa

Temperaturile caniculare au facut ieri destul de multe victime in Focsani si nu numai. Fara sa tina cont de avertizarile meteorologice, pamenii s-au incumetat sa iasa din casa la orele amiezii fara niciun fel de protectie. Rezultatul a fost incingerea liniilor telefonului de urgenta. Ieri echipajele SMURD au fost solicitate sa intervină pentru solutionarea a 12 situatii medicale de urgentă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care s-a cerut ajutor medical de urgenta au fost afectiuni cardiace, stări de lipotimie, cefalee, dureri abdominale si diferite traumatisme. S-a intervenit în municipiul Focsani, în orasul Panciu si în comunele Cotesti, Fitionesti, Răcoasa si Vidra. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au actionat pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Focsani, Panciu si Vidra. Vrancea se afla sub Cod Galben de canicula de ieri si este valabila pana maine dupa-amiza. (Luminiţa COŞOREANU)

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE