VOT ILEGAL = ÎNCHISOARE. Experții electorali și operatorii de calculator vor avea un rol important la alegerile de mâine.

Harta AEP alegeri RomaniaPreședintele AEP, Ana Maria Pătru, a adresat experților electorali și operatorilor de calculator ai secțiilor de votare o scrisoare deschisă, în care le solicită acestora să-și îndeplinească în mod corect atribuțiunile și să urmărească atent procesul electoral pentru a preveni votul ilegal.

Important de precizat este faptul că legislația privind alegerile prevede sancțiuni cu închisoarea, iar în acest an mai mulți membri ai unei secții de votare din Suraia au fost condamnați definitiv pentru ilegalitățile comise în anii precedenți.

Scrisoare deschisă experților electorali și operatorilor de calculator ai secțiilor de votare desemnați la alegerile locale din data de 5 iunie 2016:

Vă anunț că, începând cu alegerile locale din data de 5 iunie 2016, ați devenit partenerii AEP în cea mai importantă misiune electorală din ultimii 26 de ani. Fie că eşti expert electoral, fie operator de calculator al secţiei de votare, ai şansa de a demonstra că în România democrația se întemeiază pe alegeri libere și corecte.

Știm cu toții că alegerile locale din 5 iunie 2016 vor fi un test naţional pentru toţi cei implicaţi în aplicarea reformei legislației electorale, în special în ceea ce privește informatizarea secţiilor de votare şi desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora prin tragere la sorţi computerizată dintre membrii corpului experţilor electorali. Din acest punct de vedere, rolul dumneavoastră este esențial și de aceea ați devenit partenerii noștri.

Dacă eşti expert electoral, te încurajez să-ţi îndeplineşti atribuţiile cu responsabilitate și curaj, pentru că apartenenţa ta la corpul experţilor electorali îţi conferă deplină legitimitate şi te situează deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. AEP contează pe tine pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme în toate secțiile de votare.

Dacă ești operator de calculator în secția de votare, vei fi prima persoană cu care va interacționa fiecare alegător, iar tableta cu care ești dotat va funcționa împotriva votului ilegal. Pentru că faci o muncă asumată, de tine depinde în mare măsură încrederea pe care o vor avea pe viitor cetățenii și competitorii politici în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Am convingerea că veți trece fără probleme testul acestui scrutin la care veți fi expert electoral sau operator de calculator în secția de votare și că veți rămâne partenerii noștri și la alegerile viitoare.
Haideți cu toții să demonstrăm cetățenilor că votul lor este doar al lor și că alegerile din România reflectă voința lor și profesionalismul dumneavoastră.

Vă doresc mult succes!

Ana Maria Pătru
Președintele Autorității Electorale Permanente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.