Vizantea-Livezi: proiecte de investiții în sectorul cultural și social

În acest an, autoritățile comunei Vizantea-Livezi, conduse de primarul PNL Dragoș Ciobotaru, au reușit să pună în mișcare, în diverse stadii, investiții în așezăminte culturale și sociale. În primul rând, sunt vizate căminele culturale din satele Vizantea Răzășească și Vizantea Mănăstirească. ”În anul 2019 au avut loc licitațiile pentru 4 proiecte la care lucrăm de peste 2 ani. Astfel, au fost desemnați constructorii pentru construirea căminului cultural din satul Vizantea Răzășească, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții. Lucrările vor începe, în sfârșit, în această toamnă. Totodată, am desemnat constructorul pentru demolarea și construirea unui nou cămin cultural în satul Vizantea Mănăstirească, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. În prima fază, vom demola căminul vechi toamna aceasta și, dacă vremea ne va permite, vom începe și lucrările la cel nou”, a spus primarul liberal al comunei, Dragoș Ciobotaru.

Celelalte două proiecte la care edilul șef și echipa din primărie au lucrat timp de peste doi ani sunt un muzeu și un centru social. ”Am încheiat contractul de lucrări pentru construirea unui muzeu cu atelier de sculptură. Muzeul va fi ridicat în locul fostei clădiri CAP, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene. De asemenea, suntem încă în procedura de licitație pentru desemnarea unei firme care va realiza investiția Construire Centru social de zi și unitate de îngrijire la domiciliu. Licitația se află la final, așa că sperăm ca lucrările să înceapă cât mai curând”, susține primarul PNL Dragoș Ciobotaru.

Printre alte obiective cerute de cetățenii comunei și finalizate de administrația locală se numără parcul cu locul de joacă pentru copii, în Vizantea Mănăstirească, și gardul de împrejmuire a cimitirului din satul Livezile. În prezent, se lucrează la gardul cimitirului catolic din satul Vizantea Mănăstirească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.