VIDEO: ”Vrancea trebuie să scape de eticheta Republica Oprișan, iar autoritățile locale trebuie să anunțe public detaliile ce țin de incendiul de la Pensiunea Monte Carlo”

Senatorul Cătălin Toma, președinte interimar al PNL Vrancea și, totodată, candidat la alegerile interne din 29 aprilie, pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL, a anunțat astăzi că alegerile din partid se vor a fi competitive și nu o luptă internă între candidați. PNL Vrancea își va alege președintele pe 29 aprilie. Tot atunci se vor alege și membrii Biroului Permanent Județean al organizației (37 de membri).

Cătălin Toma a spus că BPJ-ul va fi un organism ”suplu”. Toți cei care vor să își depună candidatura pentru orice funcție o pot face până pe 24 aprilie. O persoană poate candida pentru mai multe funcții. Până în prezent și-au manifestat intenția de a candida pentru funcția de președinte doar Cătălin Toma și Paul Ciubotaru. Toma spune că în PNL sunt oameni competitivi și că ocuparea unei funcții trebuie să aibă loc doar pe criterii de competență și nu de ”lupte” interne.

PNL nu duce lipsă de oameni care se pot înscrie în competiția internă. Eu vreau ca această competiție să nu se transforme într-o luptă internă. Vrancea are nevoie de un PNL puternic. Trebuie să vorbim de județul Vrancea ca despre un județ puternic și nu ca despre republica Oprișan unde nu poți intra decât cu atenții”, a declarat senatorul Cătălin Toma.

De asemenea, senatorul a transmis că echipa care se va alege la Vrancea va merge la alegerile PNL de la nivel național, pe 17 iunie, cu un mandat de unitate și că va vota cea mai bună opțiune care va fi atunci.  ”Am convingerea că la conducerea PNL vor candida oameni onești, echilibrați, incoruptibili și foarte bine pregătiți, care vor reuși să dovedească că PNL este o alternativă la ce se întâmplă acum, la derapajele Guvernului Grindeanu-Dragnea. PNL trebuie să se întărească mult pentru a fi o alternativă serioasă și puternică”, a adăugat Cătălin Toma.

Liderul PNL Vrancea a cerut astăzi în cadrul conferinței de presă ca instituțiile locale să dea răspunsuri clare cu privire la incendiul produs la Pensiunea Monte Carlo, în condițiile în care hidranții din zonă nu funcționau corespunzător iar pompierii s-au trezit fără apă în prima parte a intervenției. ”Viețile oamenilor pot fi puse în pericol dacă nu se acționează cu profesionalism. Cer public explicații administrației locale, pentru ceea ce s-a întâmplat la Pensiunea Monte Carlo”, a precizat Toma (Ana – Maria BOICU)

2 Responses to VIDEO: ”Vrancea trebuie să scape de eticheta Republica Oprișan, iar autoritățile locale trebuie să anunțe public detaliile ce țin de incendiul de la Pensiunea Monte Carlo”

 1. Portofele 19/03/2017 at 18:35

  Din pacate caracatita este atat de infipta in institutiile statului ca nu o sa puteti face mai nimic . Cei din Vrancea stiu foarte bine ca nu pot face paine fara documente si chiar cu documente daca nu platesc spaga . Asta spune cam tot de tara mea .In caz contrar toate institutiile familiilor parazite vor fii pe ei .

  Răspunde
 2. Portofele 19/03/2017 at 18:36

  „România, după 25 de ani de post-comunism, este o ţară în care cei care au condus şi conduc au fost dispuşi să cedeze ori să distrugă totul doar pentru a avea puterea. Rezultatul este o ţară în faliment, trăind pe datorie, pentru care colapsul a devenit o chestiune de probabilitate matematică, pe fondul unei polarizări uriaşe a sărăciei şi a bogăţiei. Singura salvare poate veni dintr-un proiect de ţară îndrăzneţ, gândit pe termen lung şi foarte lung, şi ancorat în realităţile profunde ale României. Pentru acest mare proiect se va putea ridica un steag, sub care să se adune toţi românii din ţară şi de pretutindeni; un proiect în elaborarea şi aplicarea căruia să ne regăsim independenţa de gândire şi de acţiune, ca ţară; un proiect care se poate realiza în esenţă prin resursele şi capacităţile proprii. Numai astfel, prin noi înşine, vom face din România o ţară respectată care să conteze în politica mare, la scară europeană şi mondială.
  Azi, România este un stat complet aservit, prea slab pentru a avea un cuvânt de spus în lume. O ţară deprofesionalizată, cu mari probleme demografice, care şi-a cedat suveranitatea şi a dinamitat conceptul de şcoală a muncii, pe fondul creşterii alarmante a analfabetismului. Nu mai suntem o destinaţie, în sens politic, ci un teritoriu pe care-l survolezi cu avionul, în drum spre alte zări. În sens economic, ţara e o ţintă predilectă doar pentru acele transnaţionale care jefuiesc patrimoniul natural sau îmbolnăvesc populaţia, fizic şi spiritual, cu produsele lor otrăvite. Suntem un loc cunoscut pe harta crimei organizate, a traficului de persoane, pentru jefuirea obiectelor de patrimoniu şi a pădurilor, ca depozit de deşeuri şi câte alte asemenea activităţi infracţionale. Statele aservite, precum România, nu pot lupta cu adevărat împotriva corupţiei interne. În pofida retoricii oficiale, ele nu pot beneficia în mod real de alianţe sau de parteneriate cu naţiunile puternice. Într-o situaţie limită, un stat puternic nu va salva un stat complet subordonat aflat la ananghie, oricâte garanţii formale i-ar fi oferit, ci doar va dispune de el. Ţările Române au avut astfel de experienţe, în trecutul nu foarte îndepărtat, gândiţi-vă la nefericitul an 1812. Iar azi, exemplul Ucrainei este mai mult decât grăitor
  „Generaţia Facebook, obişnuită să tot „gugălească” pe telefoanele inteligente, este copleşită de cantitatea de informaţii care o asaltează. Preia totul pe fugă şi nu mai are răbdare să aprofundeze lucrurile. În România nu se mai studiază profund şi nu se mai citesc cărţi. De altfel, se vând cu 85% mai puţine cărţi decât în urmă cu 25 de ani. Iată de ce populaţia poate fi manipulată prin lozinci şi devize propagandistice extravagante, golite de adevăr şi conţinut. În România, unele clanuri au folosit mai abil decât altele reţelele de socializare şi, drept urmare, au înregistrat un avantaj politic temporar. Cât despre puterea „democraţiei directe” care îi entuziasmează pe tinerii de pe Facebook, în mare parte este o iluzie. Ea există în spaţiul virtual, dar este foarte greu de transpus în realitate, în cadrul actualului sistem neoliberal. Să nu uităm că sistemul însuşi foloseşte Internetul pentru a-şi cosmetiza imaginea şi pentru a manipula populaţia. Eu sunt întru totul pentru democraţia directă, participativă. Ea nu este însă posibilă într-un stat servil, cu o economie neoliberală de tip extractiv. Ea poate înflori doar într-o economie civică, având drept partener un stat puternic, un stat animat de o logică partenerială, în care toţi actorii participanţi la dialogul social luptă pentru un ideal comun. Este nevoie în primul rând de o democraţie economică. La noi, în discursul public este absentă noţiunea de lucrător-proprietar; această „moleculă” a economiei civice este generată de răspândirea largă a proprietăţii productive graţie formelor cooperaţiei moderne sau organizării micilor producători în sistem cluster, pe modelul Mondragón sau Emilia Romagna. Vorbim de „descentralizare” când, de fapt, ar trebui să vorbim de sisteme „distribuite”. Vorbim de „creştere infinită” când, de fapt, avem nevoie de o revoluţie a sustenabilităţii.
  Dacă sistemul economic românesc stă să facă implozie, nici în sfera culturii şi a spiritului nu stăm mai bine. Greu mai găseşti un intelectual integru astăzi. Limba română este, pur şi simplu, masacrată, parcă a devenit o limbă străină, stricarea ei este promovată din plin de la cele mai înalte tribune. Biserica oficială este pângărită, iar biserica ascunsă este prigonită. Mare parte a populaţiei este condusă prin impostură de către fariseii care, vieţuind în păcat, sunt mereu temători pentru scaunele lor şi atunci caută să se înconjoare de iobagi plătitori de impozite, folosite pentru desfrâul şi vanităţile stăpânilor.
  S-a vorbit mult de reforma clasei politice. Este un fals, pentru că se urmăreşte doar redistribuirea puterii şi dobândirea de avantaje pentru cei care o deţin, prin rotaţie. Singura ocupaţie constantă a clasei politice în ultimii 25 de ani a fost şi este deturnarea banului public, îmbogăţirea fără scrupule. Clasa politică actuală este nereformabilă. Trebuie schimbată.”
  http://activenews.ro/calin-georgescu-romania-este-o-tara-faliment-care-traieste-pe-datorie-un-stat-complet-aservit_1874593.html

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE