VIDEO: Voluntarii Coaliției pentru Familie Vrancea au strâns peste 70.000 de semnături. ”Doar la Focșani nu s-a pus ștampila PRIMARULUI pe dosarele de referendum. 12.000 de oameni ar putea să se trezească cu semnăturile invalidate de Curtea Constituțională”

Taban si Sacrieru

Peste 70.000 de vrânceni sunt de acord cu modificarea Constituţiei,  în sensul specificării în cadrul acesteia că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie…”, nu ”între soți”, cum este precizat în prezent.

Comitetul Local de Inițiativă din cadrul Coaliției pentru Familie Vrancea a prezentat ieri și situația la nivel național: peste 2,6 milioane de semnături adunate de voluntari. O cifră care trebuie să dea serios de gândit clasei politice actuale și viitoare, având în vedere că în acest an sunt alegeri locale și parlamentare.

În Vrancea, au fost aproximativ 1.000 de voluntari care au adunat semnături, județul fiind pe locul 7 la nivel național, 70.000 de semnături fiind echivalentul a 35 la sută dintre persoanele cu drept de vot. Iarăși, o cifră care scoate în evidență dorința vrâncenilor de a nu exista dubii cu privire la ceea ce înseamnă căsătoria.

Din păcate, semnăturile a 12.000 de focșăneni ar putea fi invalidate de Curtea Constituţională, pentru că, așa cum au susținut membrii Coaliției pentru Familie, pe dosarele validate nu a fost aplicată ștampila PRIMARULUI, ci una pe care scrie Primărie 1.

Refuz să cred că este vorba despre obstrucţionarea unei inițiative cetăţeneşti”, a declarat avocata Ana Corina Săcrieru, din partea Asociației Părinți pentru Ora de Religie Vrancea, în vreme ce primarul Decebal Bacinschi spune că… nu are ștampilă cu PRIMARUL, deși în dosarele de la instanță Primăria Focșani susține că sintagma de Primărie (așa cum e și pe ștampilă) nu există, neavând calitate procesuală pasivă.

Avocat  Ana Corina Săcrieru: “Focşaniul este singurul oraş din ţară în care ştampila de pe dosare nu este a primarului, ci a primăriei. Or, pentru o iniţiativă cetățeanească primarul este cel care atestă semnăturile. Nu dorim ca semnăturile a peste 12 mii de vrânceni să fie invalidate de către Curtea Constituţională, pentru o chestiune atât de simplă”.

Comitetul Local de Iniţiativă al Coaliției pentru familie este alcătuit din creștin-ortodocși, romano-catolici, protestanți și neo-protestanți.

Printre personalitățile publice care susțin acțiunea de strângere de semnături s-au numărat Liana Stanciu, jurnalistă, directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român Mihai Gheorghiu actriţa Alina Tomi, solistul Vlad Miriţă, dr. Pavel Chirilă etc.

Medicii Laurențiu Taban, Daniela Sârghi, Roxana Pupăzan, avocata Ana – Corina Săcrieru, consilierul juridic Iulian Danțuș și informaticianul Dănuţ Ciolpan au vorbit despre importanța demersului Coaliției pentru Familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE