VIDEO SPECIAL: “Pe scena… de la Mera”. :) “Cântec de toacă”, un festival remarcabil. Realizator: Alexandra Tătaru.

La Mănăstirea Mera am avut ocazia să fiu ca o pasăre… liberă să zbor… cu mintea ancorată în știință, cu sufletul conectat la Dumnezeu, cu spiritul energic și prins deopotrivă de istorie, tradiție, cultură și spiritualitate, voință sau talent, nuanţate de prezenţa oamenilor atât de pe plan local, cât şi din străinătate…

Festivalul Cantec de toaca Mera 2013

Cântec de toacă” este numele festivalului-concurs aflat la cea de-a doua ediție și desfășurat în incinta Mănăstirii Mera, de ziua Sfinţilor Împărați Constantin și Elena, 21 mai.

Localnici, preoți sau invitați speciali au participat la slujba de hram, dar și la prestația numeroșilor copii, îndrăgostiți de cântecul de toacă, concurs organizat cu sprijinul Fundației ”Zi deschisă” din Focșani.

Toaca este o rugăciune adusă lui Dumnezeu, marcând trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic. Bătută la diverse ore, toaca punctează timpul de peste zi, chemând la rugăciune și slujbă. Cântecul toacei face legătura între pământ și cer, între uman și divin, între ceea ce se cunoaște și ceea ce nu se cunoaște (www.crestinortodox.ro).

Sperăm ca mesajul tuturor să ajungă la Dumnezeu! Urăm tuturor sărbătoriților ”La mulți ani” însoțit de un reportaj de la manifestările din incinta Mănăstirii Mera:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.