VIDEO: Senatorul Cătălin Toma i-a adresat o întrebare Ministrului Muncii și Justiției Sociale, privind procedura de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament

Senatorul Cătălin Toma, președinte al PNL Vrancea, a adresat ieri, în plenul Senatului, o întrebare ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, pe marginea modificării Ordinului Ministerului Muncii nr. 1733/2015 privind procedura de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament.

Doamnă Ministru,

Procedura de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, aprobată prin Ordinul Ministerului Muncii nr. 1733 din 8 septembrie 2015, stabileste la art, 9, alin 2 urmatoarele: “Alocaţia se plăteşte persoanei sau reprezentantului familiei care a luat în plasament copilul, asistentului maternal, reprezentantului organismului privat acreditat ori tutorelui până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani, denumiţi în continuare beneficiari” iar la alin. 3 prevede: (3) Alocația se acordă și după împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani, numai în cazul plasamentului, dacă această măsură se continuă și după această dată, conform prevederilor art. 55 alin. (2) și (3) din Legea nr. 272/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:

a) pe toată durata continuării studiilor, dacă tânărul care a împlinit vârsta de 18 ani își continuă studiile, o singură dată, în fiecare formă de învățământ de zi, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani;

b) pe o perioadă de până la 2 ani, în care tânărul poate solicita continuarea măsurii de plasament.”
Aceasta prevedere duce la înlăturarea sprijinului acordat de către stat tinerilor pentru care a fost instituită tutela, chiar dacă şi aceştia urmează o formă de învăţământ, de zi, fără întrerupere.

Consideram ca trebuie modificat actul normativ in sensul eliminarii sintagmei “numai în cazul plasamentului”, venind asftel în sprijinul tinerilor care doresc să-şi continue studiile, însă situaţia financiară nu le permite.

Avand in vedere ca si tinerii care se afla sub tutela au dreptul la educatie si la un viitor mai bun, va intreb, Doamna Ministru, daca considerati oportuna modificarea imediata a acestui ordin care produce discriminari in randul acestor tineri?

Senator PNL de Vrancea, Cătălin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.