VIDEO (update): PDL a bătut palma cu PSD în CJ Vrancea. Liberalii s-au supărat pe Oprişan şi au votat împotrivă, iar PDL… pentru! :) Singura dintre liberali care a avut curajul să-l contreze pe Oprişan a fost Fevronia Stoica

Oprişan s-a contrat cu Emilian Diaconu (cu spatele în imagine)

UPDATE: Preşedintele PDL, Alin Trăşculescu, a admis în această seară că s-a întâlnit astăzi cu Oprişan, dar susţine că înţelegerea cu preşedintele PSD Vrancea a fost una punctuală: “Nu am bătut palma pe termen lung, ci doar cu privire la fondurile pe care CJ urma să le repartizeze astăzi. I-am spus că nu e normal ca primăriile PDL să nu primească nici un leu şi a înţeles. Cu cine era să discut problema asta? Cu Nini Săpunaru? Nu este el preşedintele CJ!“, a precizat Trăşculescu pentru Vrancea Media.

Trăşculescu s-a arătat surprins şi de reacţia liberalilor: “Să nu uite că primăriile PNL din Vrancea au primit mai multe fonduri de la guvernul condus de Emil Boc decât în alte guvernări. Au avut şi proiecte făcute, dar au şi primit bani mulţi. Reacţia lor este de neînţeles”, a conchis liderul PDL. Cât priveşte faptul că şi-a ţinut maşina în parcarea de la CJ Vrancea aproape toată ziua, Trăşculescu a spus că s-a aflat în cea mai mare parte a timpului în sediul Prefecturii Vrancea, unde a discutat “o serie de probleme cu primarii PDL şi cu alte persoane“.

Şedinţa de îndată convocată astăzi de Marian Oprişan, preşedintele Consiliulului Judeţean Vrancea, s-a lăsat cu o surpriză de proporţii. Pentru prima dată după foarte multă vreme, consilierii PDL au votat alături de cei ai PSD proiectul privind împărţirea fondurilor către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în vreme ce consilierii PNL au votat împotrivă.

Liberalii au spus, după şedinţă, că Oprişan a bătut palma cu Trăşculescu, pentru ca primăriile PDL să primească sume mai mari la şedinţa de astăzi, în defavoarea primăriilor liberale.

Indirect, Oprişan a recunoscut în faţa mai multor consilieri PSD şi într-un dialog cu Fevronia Stoica, consilier PNL, la finele şedinţei, că a fost, într-un fel, forţat să dea mai mulţi bani primăriilor PDL. “Ce vroiai să fac să stau cu banii blocaţi şase luni de zile?”, a spus Oprişan de faţă cu mai mulţi consilieri.

Oprişan s-a referit la faptul că dacă nu ar fi direcţionat bani şi spre primăriile PDL, Prefectura Vrancea ar fi atacat în instanţă hotărârea luată azi de CJ Vrancea, iar fondurile ar fi fost blocate până la finele procesului. Adică aproape jumătate de an. “Nu-mi permit să las primăriile PSD fără fonduri”, a mai adăugat Oprişan.

Maşina lui Trăşculescu la CJ Vrancea

De altfel, înaintea şedinţei CJ Vrancea, maşina preşedintelui PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a fost parcată în faţa CJ / Prefectură, între liderul democrat-liberalilor şi Oprişan având loc o serie de discuţii, conform spuselor unor consilieri PNL, la finele şedinţei de azi.

Practic, primăriile PDL şi PNL au primit aproximativ aceleaşi fonduri astăzi, 1,8 miliarde lei vechi fiecare primărie PDL, 2 miliarde lei vechi fiecare primărie PNL. Primăriile PSD au încasat mai mult, unele primind aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi.

Fevronia Stoica

Fevronia Stoica i-a spus lui Oprişan că nu are cuvânt

Fevronia Stoica i-a reproşat după şedinţă lui Oprişan că a încălcat protocolul de colaborare: “În protocol scrie că trebuie să primim alte procente din fondurile CJ. Nu a fost corect cum aţi procedat. Nici măcar nu aţi discutat cu noi!”

Oprişan: “Am vorbit de trei ori cu Nini dar e orgolios”

Oprişan a replicat spunând că a discutat de trei ori cu Nini Săpunaru, dar şi cu Kanty Popescu. “Am discutat şi cu Popescu. M-am întâlnit cu el. Înainte, am vorbit de trei ori la telefon cu Nini. Acum, nu mai e problema mea dacă el este orgolios”.

PNL şi PSD, conflict evident

Deşi PSD are majoritatea în CJ Vrancea, iar votul liberalilor şi al democrat-liberalilor nu contează decât statistic, gestul consilierilor PNL de a vota împotrivă spune multe. Schisma dintre PNL şi PSD este evidentă la această oră, în vreme ce PDL şi-a atins scopul şi a obţinut bani pentru primăriile sale în urma şedinţei de azi.

Ce bărbat! Carnariu s-a dat viteaz în faţa unei femei

Vasile Carnariu (cu faţa)

Starea de tensiune dintre oamenii celor două partide s-a putut vedea şi în momentul în care consilierul PSD Vasile Carnariu a ameninţat-o pe Fevronia Stoica, pe holul CJ, dându-se… bărbat în faţa unei femei: “Să vedeţi ce o să vă facem pentru cum v-aţi purtat astăzi”, i-a spus Carnariu, care a avut o atitudine total nepotrivită. Fevronia Stoica i-a replicat spunându-i că dacă un “copil nu este băgat în seamă în familie, atunci înghite şi cuie pentru a atrage atenţia. Asta n-aţi înţeles azi”, i-a spus civilizat Fevronia Stoica.

Articol în completare. Rămâi pe Vrancea Media! 

Iată câţi bani au primit municipiile, oraşele şi comunele din Vrancea. Cele încercuite sunt ale PNL, iar celelalte ale PDL (marcate în stânga), respectiv PSD (fără “marcaje”).

La finalul şedinţei, liberalii au încercat să-i explice directorului economic Diţă de ce nu s-au împărţit corect banii în şedinţa de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.