VIDEO: Preşedintele TDL Vrancea, Ionuţ Filimon, a făcut plângere penală pentru ucidere din culpă, în cazul focşăneanului mort în groapa din Sud. Filimon l-a atacat şi pe Ţigăeru.

Ionut Filimon presedinte TDL VranceaPreşedintele TDL Vrancea, Ionuţ Filimon, a anunţat astăzi că a făcut plângere penală pentru ucidere din culpă după moartea focşăneanului Emil Cîrcei (63 de ani), cel care a căzut într-o groapă din Sud şi a murit din cauza multiplelor răni cu care s-a ales în momentul impactului. Filimon a început conferinţa referindu-se la faptul că nu a încercat să obţină capital electoral, aşa cum a fost acuzat “la pachet” cu Florin Secară şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca, dar că avea dreptul să reacţioneze ca tată şi fiu în acelaşi timp.

Am părinţi, am şi copil şi era normal să reacţionez după moartea lui Emil Cîrcei. Nu e normal alt tip de reacţie din partea unora care vin cu soluţii, gen Laurenţiu Ţigăeru, după ce se petrec evenimentele nedorite, în condiţiile în care USL e la putere în Vrancea, iar viceprimarul e liberal. Venim şi arătăm cum e în altă parte, în străinătate, după aproape un an de la debutul lucrărilor“, a precizat Filimon, cu referire la Ţigăeru. Acesta din urmă postase pe blogul personal situaţia din Germania (Koln), după moartea lui Cîrcei, fiind acuzat că ar fi trebuit să facă acest lucru când au început lucrările.

Iată şi alte declaraţii făcute de Ionuţ Filimon:

Preşedintele TDL Vrancea a pus la dispoziţia presei plângerea penală făcută la Parchet. Iată cele mai importante pasaje:

În fapt, la data de 28.10.2013, în Municipiul Focșani, s-a produs decesul numitului Emil Cârcei, acesta căzând într-o groapă săpată pentru schimbarea conductelor de apă caldă și căldură. Având în vedere că din primăvara acestui an de când au început lucrările de schimbare a rețelelor de apă caldă și căldură, după săpăturilor efectuate, gropile escavate care nu au fost semnalizate și asigurate corespunzător acest constituie un real pericol pentru viața și integritatea cetățenilor, în special a copiilor și bătrânilor.

În prezent, în afară de groapa în care a fost găsit decedat domnul Emil Cârcei și care, după tragicul accident, a fost asigurată și semnalizată suplimentar, în restul orașului situația nu s-a schimbat în bine. Este de notorietate faptul că lucrările la rețeaua de termoficare se desfășoară fără minimele măsuri de protecţie, fără semnalizarea și asigurarea șantierelor, cetățenii fiind, zilnic, nevoiți să facă slalom printre gropi, utilaje în funcțiune, cabluri electrice, pavele, muncitori, fie că sunt pietoni sau cu mașina, riscându-și integritatea fizică și, în unele cazuri, chiar viața.

Ca urmare a nerespectării normelor legale privitoare la lucrările de construcție s-a produs un eveniment tragic, moartea unui om, iar persoanele vinovate de acest lucru trebuie identificate și trase la răspundere. În drept, fapta constituie infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 178 C. penal”.

4 Responses to VIDEO: Preşedintele TDL Vrancea, Ionuţ Filimon, a făcut plângere penală pentru ucidere din culpă, în cazul focşăneanului mort în groapa din Sud. Filimon l-a atacat şi pe Ţigăeru.

 1. danb 05/11/2013 at 00:38

  E un gest foarte interesant si de urmarit. Nu stiu in ce masura avea dansul calitatea sa faca plangere penala avand in vedere faptul ca nu este direct afectat dar e un prim pas in directia cea buna. In urma accidentului nu a fost asigurata nicio groapa. Singurul efect este ca au aparut niste afise format A4 pe care scrie “Pericol de impiedicare”, afise pe care oricum noaptea nu le vezi. Eu le-am vazut in zona firmei Damatis, intersectia Blvd. Bucuresti cu 1 Decembrie. Este efectiv de tot rasul.

  Răspunde
  • om bun 05/11/2013 at 00:42

   Bacinschi asta n+ar merita sa mai stea in functie nici o clipa.Filimon n+are putere,incearca sa iasa la inaintare.Tigaeru e bun numai de gura.Zice ca vrea sa fie primar dar daca ajunge si ia anunta dupa tragedii ce tre sa faca…..atunci e praf in ochi.

   Răspunde
 2. je 05/11/2013 at 09:00

  M…….. ala de Tigaeru, nu ii este rusine sa arate poze pe unde se duce el? Rusine…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.