VIDEO. POLIȚIA POLITICĂ în acțiune. O echipă a PNL Vrancea, care împărțea pliante informative oamenilor, a fost legitimată la Câmpineanca în urma unei ”sesizări anonime”

Atitudine incredibilă a polițiștilor de la Secția Golești, porniți în misiune la Câmpineanca, acolo unde au legitimat câțiva membri ai Partidului Național Liberal Vrancea (printre care și consilieri locali PNL din Câmpineanca), membri care împărțeau pliante informative cetățenilor.

VIDEO, la finalul articolului!

Liberalii îi anunțau pe oameni că au inițiat un proiect în Parlament, prin care să se extindă rețelele de gaze naturale in toate comunele Vrancei și, totodată, discutau aspecte ce țin de colectivitatea locală! În echipa liberală se afla și deputatul Ion Ștefan, inițiator al proiectului din Parlament.

Acesta i-a întrebat pe polițiști cu ce au greșit dacă stau de vorbă cu oamenii, însă cei din echipajul IPJ nu au oferit nicio explicație din care să reiasă motivul pentru care au trecut la legitimarea membrilor PNL. Liberalii realizau o campanie de informare, conform Legii 393/2004:

Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali

Art. 50. (1) Aleșii locali au obligația de a aduce la cunoștință cetățenilor toate faptele și actele administrative ce interesează colectivitatea locală.

(2) Aleșii locali sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii…

Ion Ștefan: ”V-a sunat vreun cetățean să reclame ceva?”

Polițist: ”N-a sunat nimeni”

Un liberal: ”Dar ce am făcut de ne legitimați? ”

Polițist: ”Trebuie să faceți ceva ca să vă legitimăm?”

Ion Ștefan: ”M-ați legitimat. Acum putem continua campania (n. r. – de informare cu privire la aducțiunile de gaze)?”

Polițist: ”A început campania electorală?”

Ion Ștefan: ”Noi nu facem campanie electorală. Cine v-a trimis și v-a spus că facem campanie electorală?”

Polițist: ”Nu ne-a trimis nimeni. Avem o sesizare din partea unor cetățeni din comună și facem verificări”.

Însă nu a precizat ce viza sesizarea, pentru că un om legitimat are dreptul să știe de ce este legitimat. Din informațiile noastre, IPJ Vrancea și Ministerul Administrației și Internelor vor fi sesizate cu privire la evenimentul de astăzi, considerat de către liberali drept un abuz al Poliției.

La Câmpineanca, primar este Tudorel Ivan (PSD), fost polițist în cadrul IPJ Vrancea. Până la această oră, nu avem informații despre implicarea sa în incidentul de astăzi.

(Ana Maria B.)

Exces de zel din partea Poliției la sesizarea “anonimă” care acuza că am face campanie electorală în Câmpineanca! Nu, stimați agenți care pocniți din bocanci la apelul edililor PSD, facem campanie de informare cu privire la un proiect susținut și inițiat de PNL în Parlament, prin care să se extindă rețelele de gaze naturale in toate comunele Vrancei! Vom continua să mergem să vorbim cu vrâncenii, nu ne intimidați!

Publicată de Ion ȘTEFAN pe Sâmbătă, 2 februarie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.