VIDEO: Platforma Civică ”Împreună” derulează o campanie prin care cere autorităților să-și apere cetățenii!

Platforma Civică ”Împreună” derulează o campanie prin care cere autorităților să-și apere cetățenii! Este vorba despre cazul medicului român, Camelia Smicală, care lucrează de 11 ani în Finlanda, și căruia autoritățile din țara nordică i-au luat abuziv cei doi copii.

Mihai și Maria au fost luati abuziv de serviciul social finlandez in luna mai 2015, cazul fiind prezentat de mai multe televiziuni, reacțiile românilor fiind virulente atât la acea dată, cât și ulterior. Din păcate, autoritățile din România nu au făcut demersuri eficiente pentru a obține de la autoritățile finlandeze eliberarea copiilor din centrele sociale în care sunt ținuți departe de mama lor.

Modul barbar prin care copiii au fost luați și trimiși separat în centre de minori împotriva voinței lor a șocat mii de familii din România, acestea arătându-și sprijinul pe rețelele de socializare. În hotărârea judecatorească s-a scris, atenție!, că mama își iubește prea mult copiii, iar copiii își iubesc prea mult mama, astfel că legătura trebuie ruptă.
Bunicii copiilor, aflați în România, au cerut încredințarea temporara a minorilor având toate posibilitatile de ingrijire si crestere. ”Acest lucru ni se cuvine și conform Conventiei de la Haga din 1996 la care Finlanda este parte. Din păcate, autoritățile din Finlanda au fost surde atât la cererile mamei, Camelia Smicală, cât și la cererile bunicilor.
Ulterior, demersurile firave ale Ambasadei României în Finlanda nu s-au soldat cu succes, astfel că și astăzi copiii sunt în centre sociale, separați de mamă!

ROMÂNIA, APĂRĂ-ȚI COPIII ! campanie de obligare a autorităților să își apere cetățenii !Așa au fost loviți românii…

Publicată de Platforma Impreuna pe Luni, 15 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.