VIDEO (3): Pace la Biserica Sf. Andrei din Focşani. Părintele Vatră va rămâne în parohie, după ce ÎPS Ciprian a venit azi şi a discutat cu credincioşii!

Parintele Ciprian si Parintele Vatra 1

Înaltpreasfinţia Sa Părintele Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei, a venit astăzi la Biserica Sf. Andrei din Focşani, pentru a vorbi credincioşilor din parohie. Sosit în jurul orelor 11.10, însoţit de mai mulţi preoţi din Buzău şi Vrancea, Părintele Ciprian a vorbit mai bine de două ore în faţa creştinilor adunaţi pentru slujba duminicală.

La sfârşit, ÎPS Ciprian le-a spus oamenilor că părintele Giorgică Vatră va rămâne preot în Parohia Sf. Andrei, moment primit cu aplauze de enoriaşi. ÎPS Ciprian a anunţat, însă, trei hotărâri care vizează activitatea parohiei:

* în Biserică va sluji şi preotul Valentin Mirică de la Gugeşti, ca preot paroh, dar şi preotul pensionar Alexandru Capră de la Vulturu (cel care slujea cu părintele Vatră de mai bine de un an. Câţiva enoriaşi au spus că părintele Vatră ar fi trebuit să rămână paroh, însă ÎPS Ciprian le-a transmis că este o măsură administrativă menită să asigure o rotaţie în rândul preoţilor şi că Arhiepiscopia va aloca buget pentru preotul suplimentari aduşi la Biserică. “Nu va fi nici o povară suplimentară pentru că vom asigura buget pentru decizia luată

Părintele va rămâne în biserică şi am decizia, dar nu va fi singur. Şi aici nu vă puteţi opune. Până când părintele mă va convinge pe mine că vă poate stăpâni pe dvs… am decis să fie numit şi părintele Valentin Mirică de la Gugeşti şi, de asemenea, să fie înbisericit şi părintele Capră“.

Important este că părintele Vatră va rămâne în mijlocul dvs. şi va sluji aici. Îl veţi avea alături, vă veţi spovedi la el… Nu trebuie să priviţi cu neîncredere faptul că nu va fi preot paroh. Nu vă opreşte nimeni să îndreptaţi mila şi ajutorul dvs. pe care îl daţi atunci când consideraţi oricărui preot: Vatră, Capră, Mirică… Dvs. decideţi“, a spus ÎPS Ciprian.

* părintele Vatră va fi trimis la o mănăstire din Vrancea timp de o lună, pentru a sluji acolo. “Îl voi trimite la o mănăstire unde nu este preot şi asta trebuie privită nu ca o pedeapsă. Voi anunţa eu când va pleca părintele Vatră la mănăstire“, a spus ÎPS Ciprian.

* părintele Vatră a primit canon să citească de 100 de ori capitole speciale din scrierile Sfântului Ignatie Teoforul, iar apoi să prezinte o sinteză la o conferinţă a preoţilor

ÎPS Ciprian a mai anunţat faptul că de mâine, 12 ianuarie, la Biserica Sf. Andrei din Focşani vor fi oficiate sfinte Liturghii în fiecare zi, timp de 40 de zile. În afara celor trei preoţi menţionaţi (Vatră, Mirică şi Capră) vor oficia cu rândul şi alţi preoţi cu funcţii în ierarhia bisericească.

ÎPS Ciprian: “Este nevoie de multă rugăciune pentru ca pacea să revină în sufletele dvs. De aceea e nevoie de 40 de liturghii cu un sobor de 7 preoţi, pentru regăsirea liniştii sufleteşti

Instituţia Bisericii trebuie să se ocupe de problemele care apar, spre pacea tuturor, nu doar a unor enoriaşi nemulţumiţi“.

La final, ÎPS Ciprian i-a iertat pe credincioşii care l-au jignit prin scandarea de lozinci la mitingurile din faţa Protoieriei Focşani şi a citit o rugăciune de dezlegare de păcate. “Şi eu îmi cer iertare pentru că nu am venit mai devreme la dvs. pentru a risipi din ceaţa care exista în jurul situaţiei părintelui Vatră“, a spus ÎPS Ciprian.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a adus la Focşani şi o casetă cu moaştele Sfântului Teodosie cel Mare, la care credincioşii s-au închinat.

ÎPS Ciprian: “Pentru pacea care s-a instaurat astăzi, în această zi simbolică, unul singur plânge: vrăjmaşul!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.