VIDEO (update): Oprişan despre Hornea: “Nici nu ştie pe ce lume trăieşte. Ba vrea să-şi facă imagine, ba vrea să candideze. Iar Guvernul este surd”. Dragoş Mircea: “Nu-l văd pe Oprişan la şedinţa CJSU. Poate protestează în Piaţa Unirii să-şi mai facă puţină campanie”

Vrancea Media a transmis astăzi conferinţele de presă susţinute de preşedintele CJ, Marian Oprişan, şi de prefectul Sorin Hornea. Iată cele mai importante declaraţii făcute de cei doi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, respectiv Guvernului în teritoriu, dar şi de alţi oficiali vrânceni.

Marian Oprişan:

Guvernul este surd. Asta e ţara în care trăim. De dimineaţă este soare. Nu adie vântul. Nu este viscol şi în aceste condiţii cei responsabili cu drumurile naţionale nu lucrează decât pe E 85 în condiţiile în care Vrancea are sute de km de drumuri.

Locuitorii sunt disperaţi. Credeţi-mă. Lucrăm cu date reale şi cifre reale. În acest moment în Vrancea se desfăşoară evenimente excepţionale, iar efectele ameninţă viaţa oamenilor. Avem 55 de localităţi blocate. Sudul judeţului este blocat pentru că accesul spre drumurile naţionale este închis. Nu se lucrează pe nici un drum.

Oamenii nu-şi pot înmormânta rudele. Pierderile sunt de natură economică şi nu numai. Legiuitorul stabileşte ca măsurile de contracarare a efectelor ninsorii să fie luate imediat.

De ce Guvernul este surd? Nu pot să-mi explic. Prefectul de Vrancea se limitează la a enumera problemele pe care le are, fără a solicita instituirea stării de urgenţă. Şeful ISU este presat să nu recunoască acest lucru, adică faptul că suntem într-o situaţie de urgenţă.

La 11.30 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trimite domnului Mihai Capră, secretar de stat, necesarul de medicamente şi alimente, fără ca eu să fiu consultat, deşi sunt vicepreşedinte al CJSU. I s-a trimis o situaţie din burtă. Domnul prefect mi-a spus că domnul subprefect, nu vreau să-i pronunţ numele (n. r. – Dragoş Mircea), s-a ocupat de acest lucru.

Am situaţia aici cu necesarul de medicamente şi alimente, necesar luat de la primari. Nu am fost consultat deşi sunt vicepreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Ce să facă şi prefectul ăsta (n. r. – Hornea). E şi el de o lună în funcţie, nu ştie pe ce lume trăieşte. Ba vrea să-şi facă imagine, ba vrea să candideze, ba să nu supere Guvernul…

Dacă avem 55 de localităţi izolate şi 30 de localităţi fără curent, asta nu înseamnă că este situaţie de urgenţă? Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla la un eventual cutremur în Vrancea, dacă la zăpadă Guvernul este depăşit.

M-a acuzat Mihai Capră că vreau fonduri pentru a le da clienţilor politici. Fals. Să dea Guvernul fonduri prefectului, subprefectului, lui… Tutankamon 🙂 numai să le dea pentru rezolvarea situaţiei în care se găseşte Vrancea.

Materialele realizate de CJ Vrancea le voi trimite tuturor instituţiilor la nivel naţional, de la Preşedinţie, la MAI pentru a se vedea că am făcut o analiză pertinentă şi corectă, iar Prefectura nu a făcut mare lucru.

Situaţia este complicată la Focşani pentru că Primăria nu are utilaje pentru a interveni. Dacă ar fi stare de urgenţă, Primăria ar putea contracta o serie de servicii şi ar putea interveni mai bine.

Detalii despre conferinţa de presă organizată de prefectul Vrancei, la care participă şefii principalelor instituţii cu atribuţii în astfel de situaţii. Iată o serie de declaraţii:

În curând, imagini VIDEO!

Sorin Hornea:

S-a ridicat codul portocaliu din Vrancea. Mâine sperăm să avem toate drumurile naţionale deblocate.

Nu avea sens să instituim starea de alertă pentru că mai mult am fi speriat oamenii. Noi am acţionat ca şi cum a fost stare de alertă.

Am avut o circulară către toate comitetele locale de la Primării pentru a se îngriji de persoanele care sunt oprite pe E 85 şi să li se asigure cazare, ceai şi mâncare. Nu am avut solicitări punctuale sau reclamaţii şi sesizări pe această temă.

Dragoş Mircea:

“Nu-l văd pe Marian Oprişan la această întâlnire a noastră deşi este vicepreşedintele Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lucica Chiper:

La această oră se acţionează pe mai multe drumuri naţionale şi mâine vom avea majoritatea drumurilor deblocate. Nu se poate circula spre Mândreşti deocamdată.

Lucrăm acum pe 8 drumuri naţionale. Pe Măicăneşti – Ciorăşti – Codreşti 23 B şi pe pe Milcovul – Gologanu 23 A nu se lucrează. După ce deschidem E 85 ne mutăm şi pe celelalte două. Pe mâine după-amiază vom avea sperăm 90 la sută din drumuri deschise.

4 Responses to VIDEO (update): Oprişan despre Hornea: “Nici nu ştie pe ce lume trăieşte. Ba vrea să-şi facă imagine, ba vrea să candideze. Iar Guvernul este surd”. Dragoş Mircea: “Nu-l văd pe Oprişan la şedinţa CJSU. Poate protestează în Piaţa Unirii să-şi mai facă puţină campanie”

  1. Pingback: Elicopterele SMURD au luat mai multe persoane izolate din Vrancea, pentru a le duce la spital | Vrancea Media

  2. Pingback: EXCLUSIV: Culisele scandalului dintre Oprişan şi Dragoş Mircea: "Dă-te, băi, mai încolo" vs. "Ce, mă, n-ai loc?" | Vrancea Media

  3. Pingback: VIDEO: Oprişan se plânge că Guvernul i-a dat doar 70 de miliarde pentru drumuri judeţene, însă uită că a pus deoparte 43 de miliarde pentru parangheliile din 2012. Intră să vezi "disputa" Cristi Irimia vs. Oprişan! | Vrancea Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.