VIDEO. ÎPS Ciprian: “Când este vorba despre credinţa cuiva nu ai voie să batjocoreşti simbolurile religioase. Oamenii au ajuns să se ucidă între ei pentru că nu au înţeles mesajul religiei de care aparţin”

Parintele Ciprian la Focsani I

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, s-a referit în ultima sa predică, ţinută la Biserica Sf. Dumitru (Bahne) din Focşani, şi la recentele conflicte apărute pe fondul problemelor create de scandalul din Franţa, acolo unde mai mulţi jurnalişti au fost ucişi de doi fundamentalişti islamici, pentru că au publicat caricaturi cu profestul Mahomed.

Oameni buni, vă îndemn să fiţi înţelepţi pentru că vremurile sunt cumplite. Din cauza unor atei plini de răutate, mă refer la cei de la Charlie Hebdo, s-au declanşat conflicte între religii. Acum, musulmanii fundamentalişti nu se duc în Franţa, dar identifică Franţa cu creştinismul şi atacă simbolurile creştinismului din mai multe ţări. Astfel, au fost ucişi creştini ortodocşi în Siria şi au fost atacate numeroase biserici creştine.

Se întâmplă toate astea pentru că omul contemporan nesăbuit care nu se mai raportează la Dumnezeu şi nu mai are frică de Dumneze îşi permite să jignească ce are mai drag aproapele său. Când este vorba despre credinţa cuiva nu ai voie să batjocoreşti simbolurile religioase.

Numai noi, creştinii, am devenit căldicei când vine vorba de apărarea credinţei şi suntem nepăsători. Nu ar trebui să ripostăm cu violenţă în nici un caz, dar nici să fim pasivi. Iisus Hristos nu a îndemnat la violenţă.

Dar oamenii sunt diferiţi şi din păcate libertatea este prost înţeleasă. Unii oameni cred că pot face orice, chiar să ucidă, şi îşi asumă acest lucru. Ei bine, nu. Nu este corect ca oamenii să facă orice, indiferent de cine am vorbi, din orice tabără religioasă sau atee.

Din păcate, am intrat într-un veac în care oamenii se ucid între ei pe criterii religioase pentru că nu au înţeles mesajul religiei de care aparţin“.

ÎPS Ciprian: “Islamul este o religie care propovăduieşte pacea. Dar în fiecare religie există şi fundamentalişti. Chiar şi printre creştinii noştri. Noi trebuie să fim lucizi şi să ripostăm atât cât ne permite religia noastră faţă de aceste jigniri. În nici un caz cu violenţă dar nici să calce în picioare ce avem noi mai sfânt.

Dumnezeu ne-a poruncit să ne iubim unii pe alţii. Să nu uităm asta. Iar dacă respectăm Evanghelia nu avem a ne teme nici de legile lumeşti, nici de cele dumnezeieşti.

Simion Mehedinţi a spus că atât valorează un popor cât a înţeles din Evanghelie. Eu aş adăuga: cât a înţeles şi cât a aplicat din evanghelie“.
Vezi INTEGRAL predica de duminică şi, de la minutul 32.00 până la final, referirile citate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.