VIDEO: ÎPS Ciprian a predicat la Focşani. “Mulţumind cuiva pentru binele făcut, omul se transformă în interior. El este primul beneficiar al faptului că a avut recunoştinţă”

IPS Ciprian Oscar Frunza si Negoita Boghina

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, a oficiat Sfânta Liturghie duminică, 18 ianuarie, la Biserica cu hramul Sf. Dumitru, în cartierul Bahne din Focşani, alături de preotul paroh Negoiţă Boghină, dar şi de preotul Oscar Frunză.

Predica de la finalul slujbei a fost despre vindecarea celor 10 leproşi, dintre care doar unul s-a întors la Iisus Hristos pentru a-i mulţumi şi pentru a da slavă lui Dumnezeu. Pornind de la acest episod biblic, ÎPS Ciprian a arătat că şi în vremurile noastre se menţine procentul de 10 %, “poate 15 %”, atunci când vine vorba de mulţumirile pe care trebuie să i le adresăm lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu are nevoie de mulţumirile noastre, însă schimbarea noastră vine tocmai din această perspectivă, a recunoştinţei faţă de Dumnezeu, faţă de aproapele. Mulţumind cuiva pentru binele făcut, omul se transformă în interior şi acest lucru trebuie avut în vedere. Cel care mulţumeşte este primul beneficiar al faptului că a avut recunoştinţă“, a spus ÎPS Ciprian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.