VIDEO. Ion Ștefan despre Oprișan: ”De ce se opune ca salariații de la Metale Internațional, Incom Vranco, Roșca Conf, Tricotton, Vincon, Grifon etc. să primească al 13-lea și al 14-lea salariu?”

Vineri, deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan (foto dreapta) a susținut o conferință de presă în care s-a referit la trei subiecte de maxim interes pentru vrânceni și nu numai. Este vorba despre proiectul de lege initiat de PNL care prevede interzicerea exportului de lemn de foc pentru o perioada de trei ani, despre tema OUG 23/2017 privind plata defalcata a TVA sau Split TVA, ”o măsură a Guvernului PSD care denotă foamea de bani a pesedistilor”, precum și despre proiectul privind al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat.

Proiectul PNL care priveste acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu in mediul privat are menirea de a reduce discrepanța dintre salariile acordate in sistemul bugetar si cele primite de salariatii din mediul privat din Romania. Dau ca exemplu situatia inregistrata in 2016, cand societatile comerciale din Vrancea au platit un impozit pe profit in valoare de 220 milioane lei. Din acesti bani, potrivit legii in vigoare, anul trecut ar fi putut fi repartizata 20% din suma, adica 44 de milioane lei, pentru sponsorizari.

Datele centralizate arata ca au fost folositi pentru acte de sponsorizari si mecenat numai 1,5 milioane lei. Dupa un calcul simplu, rezulta o suma de 42,5 milioane lei care a ramas la dispozitia angajatorului, bani care ar fi putut fi, potrivit acestei initiative pe care am inregistrat-o, distribuiti catre salariatii din mediul privat, de la firmele care au inregistrat profit, profit pentru care si salariatii si-au adus aportul.

Recent, Marian Oprișan a spus că proiectul PNL este halucinant. Îl întreb public de ce se opune ca salariații din mediul privat, de la Metale Internațional, Incom Vranco, Roșca Conf, Tricotton, Vincon, Grifon și alte firme vrâncene să primească al 13-lea și al 14-lea salariu?”, a afirmat Ion Ștefan în conferința de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE