VIDEO: Educația sexuală, susținută de Consiliile Județene ale elevilor. UPDATE: Drept la replica primit de la CNE Romania

UPDATE: Petru Apostoaia, presedintele CNE Romania ne-a trimis un drept la replica, pe care il publicam integral la finalul articolului.

FOTO: Cam așa arată lecțiile de educație sexuală, obiect pe care consiliile județene ale elevilor îl susțin să fie introdus în programa școlară.

Zilele acestea, la Focșani, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a organizat Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor (CNE), la eveniment participând câte doi elevi din fiecare consiliu județean din țară. Ministerul Educației Naționale a plătit masa și cazarea participanților, iar Inspectoratul Școlar le-a achitat transportul.

Elevul Petru Apostoaia, președintele CNE România, a anunțat că organismul pe care-l conduce ar avea cea mai mare reprezentativitate la nivel național, deși în România există în multe județe asociații ale elevilor care au personalitate juridică, lucru care lipsește consiliilor elevilor.
Nu există nici un temei legal pentru ca elevii reuniți la Focșani să aibă cea mai mare reprezentativitate, așa cum s-a invocat. Nici măcar nu au personalitate juridică. Este doar o structură căreia Ministerul îi achită masa și cazarea, condiții în care ne întrebăm câtă independență poate avea față de cei care guvernează”, a precizat un elev din cadrul Asociației Tinerilor Elevi Băcăoani.

Am solicitat aceleași relații si de la alte asociații ale elevilor din țară și am primit acelasi răspuns: “Asociația Elevilor din Suceava ia act cu îngrijorare de susținerea fără temei legal că ar exista o reprezentativitate exclusivă a elevilor de către structurile numite consilii judetene ale elevilor”, iar Asociatia Elevilor din judetul Cluj ne-a comunicat despre aceste consilii că sunt “simple structuri care nu reprezintă pe toți elevii români”.

Sunt, într-un fel, în subordinea Ministerului Educației Naționale. Depind de minister pentru că acțiunile lor sunt finanțate de Guvern. Nu este o structură independentă a elevilor. Când vrei să fii independent, nu accepți să fii plătit de cei care conduc învățământul. E un fel de conflict de interese” ne-au spus elevii din aceste asociații.

Învățământul vrâncean este, de altfel, obișnuit cu acest stil de confiscare a reprezentativității aplicat de partidul de guvernământ care, pe plan local, a transformat un lider sindical din învățământ în inspector școlar important. Aceleași interese vor fi existând probabil și pentru tineretul partidului respectiv, de aici și exprimarea comunistă din finalul articolului apărut despre acest eveniment, în Monitorul de Vrancea, în care se menționează că această structură a consiliului elevilor ar fi singura structură care asigură reprezentarea elevilor.

Numai comuniștii mai aveau acest tip de ambiții, complet nereale astăzi când există în țară și asociatii judetene ale elevilor preocupate de activități culturale si educative, nu de introducerea orei de Educație sexuală așa cum își dorește Consiliul Național al Elevilor, ori de conferințe despre identitatea de gen și orientarea sexuală în care a fost implicat Consiliul judetean al elevilor din Vrancea anul trecut, spre revolta a zeci de mii de părinți din județ (https://vranceamedia.ro/nimeni-nu-va-poate-spune-ce-sa-faceti-cu-corpul-vostru-fie-ca-e-vorba-de-a-tranzitiona-catre-o-persoana-trans-fie-ca-e-vorba-de-avort-i-a-invatat-pe-copii-transgender-ul-patrick/)

În ceea ce privește dezbaterile din acest week-end de la Focșani, președintele Consiliului national al elevilor România, Petru Apostoaia, a făcut câteva declarații controversate, unele din ele putând fi considerate jignitoare la adresa profesorilor și elevilor.

Elevii au nevoie de profesori cât mai bine pregătiți, cât mai bine formați, de pedagogi foarte buni, pentru generațiile care vin și care sunt din ce în ce mai greu de controlat și de stăpânit”, a precizat Petru Apostoaia.

Așadar, în viziunea consiliului elevilor, nu elevii trebuie să fie bine pregătiți, ci profesorii să se adapteze scăderii nivelului educațional și caracterial al elevilor.

Iată un flash-interviu realizat cu Petru Apostoaia (interviul integral este la finalul articolului):

De aici se poate înțelege că profesorii sunt la un nivel scăzut și că nu fac față provocărilor. Când afirmația vine din direcția unui elev către un profesor care a terminat o facultate sau chiar două și care are un statut, până la urmă, atunci se poate interpreta că se răstoarnă valorile în educația din România.

Susținem educația sexuală… Nu susținem acele declarații care susțin că educația sexuală denaturează generații.” Așadar, liber la educație sexuală, cea mai importantă din toate problemele cu care se confruntă învățământul românesc în fața nivelului din ce in ce mai scăzut de cultură al elevilor! ”Lipsa educatiei despre igienă” a fost altă afirmație care nu ar pica bine colegilor elevi, cei care sigur vor replica că a-ți face o igienă corespunzătoare nu e mare lucru. Unii elevi s-ar putea considera jigniți pentru că sunt catalogați că nu au noțiuni de igienă.

Adevăratul scop al consiliilor elevilor a rezultat si din afirmația: ”O problemă foarte mare este respectarea drepturilor elevilor. Ne întâlnim foarte des cu cazuri în care elevilor le sunt încălcate foarte multe drepturi: de la dreptul de a fi apelați corect (!) la dreptul de a nu fi supuși unor presiuni și unor pedepse comune sunt foarte multe drepturi încălcate”, altă declarație dată de președintele Consiliului elevilor. Aflăm astfel că, în viziunea consiliilor elevilor, scoala românească este catalogată ca un loc de aplicare a unor “pedepse comune” și de încălcare a dreptului de a fi apelat corect!

Dacă ne gândim la conferința organizată de consiliul judetean al elevilor din Vrancea anul trecut, în care elevii au fost învățați de către o persoană transgender că pot fi orice gen doresc ei, înțelegem cât de important este, pentru consiliile elevilor, să fie respectată identitatea de gen si dreptul copilului “de a fi apelat” funcție de cum dorește (eventual ca în lecția de clasa a III-a în care Laura învață că se poate numi Matei și că poate deveni tată).

Întrebat fiind despre reducerea orelor de Istorie si Geografie, răspunsul președintelui Consiliului Elevilor a fost surprinzător: ”Noi nu privim acest aspect ca fiind cel mai important”. Normal: educație sexuală da, însă Istorie și Geografie nu! Se pune întrebarea cum a evoluat societatea românească și cum au ieșit de pe băncile școlii nume mari ale culturii și literaturii române: cu Istorie și Geografie în programă sau cu Educație sexuală?

”Să eliminăm toată corupția din sistem”, o declarație curajoasă venită însă din partea președintelui forului care primește bani de la… sistem pentru a organiza conferințele naționale.

Evenimentul de la Focșani a fost organizat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, cel care s-a implicat și în organizarea evenimentului din 24 februarie 2018, de la Hotel Unirea, acolo unde elevilor prezenți li s-a adus o persoană transgender care a făcut declarații bulversante cu privire la noțiunile de bărbat și femeie, indicându-le elevilor din sală să-și închipuie că sunt ce vor ei – link sursă:

https://www.stiripesurse.ro/ce-au-mai-inva-at-copiii-din-vrancea-in-cadrul-conferin-ei-despre-roluri-i-egalitate-de-gen_1253416.html

Aceasta le-a vorbit copiilor – unii dintre ei aduși acolo de o profesoară de Limba Engleză de la Colegiul National Al. I. Cuza din Focsani -, despre identitatea de gen, egalitatea de gen, rolurile de gen și combaterea discriminării împotriva stereotipurilor de gen si persoanelor aflate in curs de tranziție de la un sex la altul.

La minutul 36’37’ li se spune copiilor: „Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gȃndim dincolo de binaritatea masculin-feminin, pentru că fiecare avem ȋn noi, fie că e 0,1%, fie că e 70-80%, din genul pe care ȋl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amȃndurora ȋn proporții diferite și variabile sau niciunele.”

La minutul 40’02: „Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina ȋn orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans, hetero, sacro (?), romantic și pan-sexual nu mă ȋntreba ce ȋnseamnă, vreau să vă faceți voi exercițiile!

La minutul 40’18, persoana transgender de sex feminin le spune copiilor: „Am avut relații de lungă durată cu femei pe care le-am considerat heterosexuale, pentru că eu – și asta vreau să fac mențiunea pentru că persoanele trans s-au săturat să fie reduse la corpul lor, la organele lor genitale; nu vrem să fim reduși la asta. Genul e aici (arată spre propriul cap). Dar există persoane trans care sunt heterosexuale, care pot fi homosexuale și care sunt homosexuale, sau orice altă identitate sexuală, orientare sexuală. Se pot ȋmbina ȋn foarte multe feluri.” (Lidia B.)

Interviul integral cu Petru Apostoaia:

Bună ziua,

Am observat că pe site-ul redacției dvs. a apărut un articol care prezintă într-un mod denaturat o declarație pe care am făcut-o în urmă cu câteva zile. Astfel, doresc să îmi exercit dreptul la replică:
În primul rând, pun sub semnul întrebării veridicitatea declarațiilor unor așa-zise asociații de elevi, căci în articol nu este specificat care sunt persoanele care și-au asumat respectiva poziție. Totodată, dacă Asociația Elevilor din Bacău există și a avut activitate în ultimii ani, asociațiile de elevi din Suceava și Cluj sunt, probabil, niște organizații fantomă.
În al doilea rând, reprezentativitatea CNE și a substructurilor sale rezultă tocmai din modul în care se realizează alegerile pentru ocuparea funcțiilor:
reprezentantul clasei este ales de către toți elevii clasei, componența Biroului executiv al Consiliului Școlar al Elevilor este ales de către toți elevii unității de învățământ sau, în cazuri extraordinare, de către Adunarea generală a Consiliului Școlar al Elevilor (care este formată din reprezentanții claselor), Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor este ales de către toți președinții consiliilor școlare ale elevilor din acel județ, iar Biroul executiv al Consiliului Național al Elevilor este ales de către reprezentanții tuturor județelor din România (+Municipiul București).
În al treilea rând, CNE beneficiază, într-adevăr, de fonduri din bugetul MEN, însă doar pentru activitățile specifice (organizarea Adunărilor generale ale CNE – masă, cazare, transport, organizarea Adunărilor generale ale CJE – transport, desfășurarea unor deplasări în teritoriu). Niciun membru al CNE sau al substructurilor sale nu beneficiază de o remunerație din partea MEN care să rezulte din calitatea de membru al CNE sau al substructurilor. Primirea de fonduri din partea MEN nu afectează din niciun punct de vedere (cu excepția celui financiar) independența CNE, fapt ce poate fi confirmat de poziționările structurii cu privire la temele educaționale. Dintre campaniile și demersurile de succes ale CNE enumăr: aprobarea Statutului Elevului, interzicerea sancționării elevilor pentru nepurtarea uniformelor, campania „Planurile-cadru au nevoie de o schimbare reală!”, campania „Elev, NU deținut!”, introducerea obligativității acordării burselor pentru elevi într-un cuantum minim și Rezoluția privind viziunea reprezentanților elevilor asupra sistemului de învățământ.
În ultimul rând, atrag atenția asupra modului tendențios în care a fost realizat articolul, prin trunchierea declarațiilor făcute, având ca rezultat propagarea de fake news.

În așteptarea completării articolului cu răspunsul meu,
Petru Apostoaia
Președinte
Consiliul Național al Elevilor

2 Responses to VIDEO: Educația sexuală, susținută de Consiliile Județene ale elevilor. UPDATE: Drept la replica primit de la CNE Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.