VIDEO: Concert de excepţie la Focşani. Muzica bizantină a fost “regina” serii pentru sute de vrânceni, după simpozionul de la Teatrul Pastia

concert muzica bizantina focsani ips

Biserica noastră îl pomeneşte, în data de 22 septembrie, pe Sfântul Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. Cu această ocazie, ca în fiecare an, Mănăstirea Brazi din judeţul Vrancea îmbracă straie de sărbătoare.

Programul manifestărilor dedicate hramului aşezământului monahal a început astăzi cu simpozionul intitulat Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului – dascăl al rugăciunii şi mare păstor de suflete, care a avut loc între orele 10:00-14:00, la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani.

Acolo, au conferenţiat profesori universitari de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti şi a fost lansat volumul Paşi întru lumină, semnat de Pr. Alexandru Pripon, secretar eparhial.

Imagini VIDEO de la eveniment:

De la ora 18:00, Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a susţinut un concert extraordinar de muzică bizantină, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani. Invitaţi speciali au fost protopsalţii: arhimandritul Nikodimos Kabarnos şi monahia Mariam Skorda din Grecia.

nikodimos kabarnos grecia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.