VIDEO: Bloggerii vrânceni au fost în vizită la Vincon Vrancea

Bloggerii vrânceni au făcut o vizită la cramele Vincon, pentru a cunoaşte modalitatea în care unul din cei mai mari producători de gen din România produce şi pregăteşte vinurile medaliate (şi nu numai), dar şi alte produse care au impresionat pe piaţa din ţară şi străinătate. Din partea Vincon au oferit explicaţii vizitatorilor Simona Hancu – Marketing Director şi Nicu Mateescu – Director de Productie.

În curând, imagini VIDEO de la eveniment!

Foto: Bloggerul Vali Crintea, intervievat de Alina Gheorghiu, realizatoarea emisiunii “De vorbă cu…”, la Vrancea Media TV.

Vali Crintea si Alina Gheorghiu Bloggeri la Vincon Sud

Până la imaginile oferite de Vrancea Media TV, vă prezentăm imagini filmate de Cristian Florea, blogger invitat la eveniment.

Despre Vincon Vrancea

Vincon România este unul dintre cei mai mari producători de vin, distilat de vin, băuturi spirtoase şi oţet din România. Înfiinţată în 1949, Vincon România a fost privatizată în 1999, Luchi Georgescu fiind de atunci şi Preşedintele companiei.

Compania deţine 1580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 12 crame, printre care renumitele crame Paradis şi Beciul Domnesc, trei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a vinarsului şi băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite de produse finite.

Crama Beciul Domnesc, care este cea mai mare vinotecă profesională din România, deţine peste 100,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama, monument istoric, inclus în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 -1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.

Crama Paradis, cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, având peste 4,200 de butoaie din stejar.

Vincon România are sortimente de vinuri pe toate segmentele de consum. În portofoliul Vincon există o pondere echilibrată între vinurile de masă şi cele de soi. Astfel, pe segmentul premium sunt prezente trei game de vin: Comoara Pivniţei (Cabernet Sauvignon şi Merlot, Pinot Noir, Tămâioasă Românească, Fetească Albă, Sauvignon Blanc), Oenoteca (Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon) – care conţin colecţii de vinuri învechite şi gama Casa Vrancea (Merlot, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc). Pe segmentul premium este prezentă gama Beciul Domnesc (Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir şi Riesling, Fetească

Albă, Şarbă, şi Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel şi Rose). Beciul Domnesc este lider pe segmentul de vinuri roşii premium. Din gama Beciul Domnesc face parte şi Şarba, un soi local de calitate deosebită, creat la Staţiunea de Cercetări Vitivinicole Odobeşti.

Vincon este prezent şi cu două game de vinuri pe segmentul superior al categoriei medii: Viţă Românească (Muscat Ottonel, Galbenă de Odobeşti, Busuioacă de Bohotin, Grasă, Riesling, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Fetească Neagră) şi 7 Păcate (Tămâioasă Românească, Merlot&Cabernet Sauvignon, Merlot&Fetească Neagră, Busuioacă de Bohotin, Sauvignon Blanc). În segmentul mediu, printre cele mai cunoscute vinuri produse de companie sunt: Galbenă de Odobeşti, Proles Pontica, Eticheta Neagră, în timp ce Muscatel este cel mai cunoscut vin de masă.

Compania produce şi vinarsurile JAD, învechit 35 ani în crama Paradis, Mioriţa 25 ani şi Mioriţa 15 ani. Conform specialiştilor, JAD este cel mai vechi vinars din România, recunoscut la cele mai prestigioase competiţii de vin locale şi internaţionale.

Vinurile roşii Vincon sunt învechite prin metoda de maturare la “barique”, identică cu cea folosită de maeştrii vinurilor, la Bordeaux. Soiurile nobile pentru vinuri albe sunt obţinute prin metoda de fermentare la temperatură controlată.

Vinars-urile au fost obţinute prin metoda de distilare Charante, metodă preluată de la inventatorii coniacului din Franţa, regiunea „ Cognac”, fiind aceeaşi metodă de obţinere a vestitului “cognac”.

Vincon România participă anual la cele mai importante competiţii naţionale şi internaţionale de profil. Astfel, în 2011 şi 2012, vinurile sale au fost medaliate la: Vinitaly, Concurs Mondial de Bruxelles, Bucharest International Wine Contest şi Vinvest National Wine Contest. Beciul Domnesc, cel mai cunoscut brand din portofoliul Vincon, a fost medaliat cu aur în 2011 la Concursul Internaţional de Vinuri, argint la Vinvest si argint la Concursul Mondial de la Bruxelles, Gran Mentione la Vinalty 2011 pentru Fetească Neagră 2009 în timp ce Beciul Domnesc Merlot 2008 a fost medaliat cu argint la Bruxelles în 2011 şi aur la Bucureşti în acest an. Tot în 2011 Beciul Domnesc a fost nominalizat în Top 300 Superbrands ca fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri din piaţa românească.

În perioada 2008 – 2011 Vincon a primit 49 medalii care atestă calitatea vinurilor şi vinarsurilor sale. România a câştigat trei medalii de aur la Concursul Mondial de la Bruxelles, din acest an, atribuite unor vinuri din regiunea Vrancea, două dintre ele fiind produse de Vincon România (Muscat, primul an de producţie şi Tămâioasă Românească). De asemenea, în 2012, Georgel Costache, oenolog Vincon România, a primit Marea Medalie de aur, în cadrul Concursului Mondial Bruxelles, cel mai cunoscut concurs internaţional de vinuri, oferită primilor 5 degustători de vin din lume.

Vincon România are 700 de angajaţi permanenţi şi forţă de muncă sezonieră în viticultură de aproximativ 300 lucrători/lună.

11 Responses to VIDEO: Bloggerii vrânceni au fost în vizită la Vincon Vrancea

  1. Pingback: Despre vinuri vrancene, cu bloggeri vranceni - Punctul pe vin

  2. Pingback: Wines of Romania: Bringing People Together

  3. Pingback: Omulvaly a devenit ........" Vali Crintea " ! - VALI CRINTEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.