VIDEO: Bilanț al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancea, prezentat de Ioan Șolea, noul purtător de cuvânt. Lotul olimpic de robotică a fost sponsorizat cu 2.000 de euro

Ieri, la Focșani, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-a prezentat activitățile realizate în anul 2016, dar și proiectele pe 2017 și 2018. Noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, Ioan Șolea, este absolvent de Teologie și a fost președinte al Asociației ”Părinți pentru Ora de Religie” (APOR) filiala Buzău. Acesta a anunțat că fostul purtător de cuvânt, Dragoș Olteanu, va lucra din postura de consilier în cadrul Departamentului de Comunicare.

Ioan Șolea a precizat că activitățile social-filantropice din 2016 au fost susținute de Arhiepiscopie cu suma de 2,8 milioane lei, fiind ajutate 90 de familii (200 de persoane).

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a sponsorizat cu 2000 de euro lotul olimpic de robotică educațională pentru deplasarea în India. Totodată, au fost donate cărți în valoare de 75.000 de lei pentru elevii premianți, iar în acest an suma alocată este de 85.000 lei. Va fi continuat proiectul ”Ortodoxie și leadership”, a afirmat Șolea.

În ceea ce privește finalizarea lucrărilor la Catedrala ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a spus că sfințirea se va face, cel mai probabil, în toamna anului 2018, dar pictura va fi terminată peste câțiva ani. (Corina B.)

VIDEO (Atlas TV Focșani):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE