VIDEO: Bacinschi spune că USL va face un nou sondaj de opinie pentru a stabili candidatul la Primăria Focşani

Astazi, a avut loc o conferinta de presa la sediul Primariei Municipiului Focsani, conferinta sustinuta de către Decebal Bacinschi, primarul urbei, alături de viceprimarii Vasile Dobre şi Bogdan Matişan, dar şi alţi şefi de departamente ale institutiei.

Tematica s-a axat pe stadiul proiectelor cu finantare europeana, nivelul incasarilor taxelor si impozitelor locale si modificari legislative, alte proiecte si probleme prioritare pentru comunitate.

Primarul Bacinschi a primit în timpul conferinţei, de la reporterii Vrancea Media, fotografia de mai jos, cu un copac având şapte “braţe” (ramuri) principale, din care se vede clar că doar două sunt afectate, neexistând motive ca alte “braţe” să fie tăiate. Iată reacţia incredibilă a edilului, care a afirmat că nu se vede în poză… tot copacul, pentru a-şi da seama. În lege scrie clar că doar ramurile afectate pot fi tăiate în ceea ce priveşte arborii ornamentali, însă firma angajată de Primărie a tăiat după cu totul alte criterii.

Meluş Nazîru, şef taxe şi impozite: “La persoane fizice am realizat debite privind amenzile de circulaţie 3,4 milioane lei, valoare mai mare decât taxele pentru deţinerea autoturismelor.

La persoane juridice am încasat 84 la sută din sume, valoare foarte bună.

Pentru 2012 sunt câteva reglementări noi în ceea ce priveşte taxele şi impozitele pe clădiri. Persoanele juridice care nu şi-au reevaluat patrimoniul vor plăti mai mult.

Vor fi reduceri de taxe şi impozite acolo unde prevede legea.

Decebal Bacinschi: “103 persoane beneficiază de venitul minim garantat şi alte 142 de persoane primesc ajutoare de familie. Cei care au datorii către Primărie nu vor mai beneficia de ajutoare sociale. Este vorba şi de cei care mănâncă la cantina socială, aproape 400 de persoane. Vom face verificări până la finele lunii”.

Meluş Nazîru: “Au venit unii să plătească 6 miliarde de lei vechi cash. Cu sacoşa au venit pentru că aveau conturile blocate.

Vasile Dobre: “Am stabilit preţurile pentru spaţiile din Piaţa Unirii. 2 euro pe metru pătrat pentru spaţiile meşteşugăreşti, 5 euro pe metru pătrat pentru spaţiile adiacente, iar pentru restul preţul este de 15 euro mp. Pe 9 februarie vom organiza licitaţia pentru închirierea spaţiilor din Piaţa Unirii”.

Închirierea este pentru o perioadă de 5 ani. Sunt 6 spaţii comerciale de închiriat pentru alimentaţie publică în zona trotuarului şi altele în spatele bisericii.

Decebal Bacinschi: Pe 23 ianuarie primim vizita unor delegaţii de la Tivoli şi a uneia din Franţa. Pe 25 ianuarie ne vom înfrăţi cu Tivoli, în mod oficial. Pe 24 ianuarie avem Ziua Unirii cu un program stabilit în principiu.

Bacinschi nu ştie dacă va candida 🙂

Decebal Bacinschi: “Mi-a venit în ajutor USL-ul. În luna iunie se va face un sondaj şi cine va sta mai bine în sondaj va candida. Nu ştiu dacă voi candida la funcţia de primar”.

Vom trece şi la reabilitarea cartierului SUD, reţeaua de canalizare cu apă va fi îmbunătăţită. La jumătatea lunii martie se vor semna contractele de execuţie.

ENET trebuie să plătească 2 milioane de lei până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a fi în grafic, cât de cât, cu plata către GDF Suez. Vom mai emite nişte bilete la ordin pentru acoperirea altor sume.

ENET are de recuperat 20 de miliarde de lei vechi de la populaţie, până la finele lunii.

Mai avem 15 milioane de lei din acel împrumut de 25 de milioane, pentru reabilitarea străzilor şi din cele 15 milioane de lei vom face reparaţiile.

Bogdan Matişan: “Vrem să facem un sondaj cu privire la ce film ar dori focşănenii să vadă atunci când vom reinaugura cinematograful. Aşteptăm sugestii de la dvs. şi de la oamenii din Focşani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.