VIDEO: A fost lansat proiectul “Antreprenoriat social in regiunile NV – SE”, implementat de Asociaţia One Profi. Persoanele eligibile care se înscriu vor primi subvenţii de sute de lei

grup one profi

Astăzi a avut loc conferinţa de lansare a proiectului “Antreprenoriat social in regiunile NV SE”– ID 148926, în cadrul căruia Fundatia “Zi Deschisa” este partener alaturi de beneficiarul Asociatia ONE PROFI.

OBIECTIV GENERAL: Promovarea antreprenoriatului social si dezvoltarea structurilor economiei sociale in regiunile Nord-Vest si Sud-Est, in scopul integrarii pe piata muncii a persoanelor expuse riscului de excluziune social.

PROIECTUL PROPUNE:

– Cresterea nivelului de competente profesionale a 140 de persoane expuse riscului de excluziune sociala din regiunile NV, SE prin participarea acestora la programe integrate de consiliere, orientare si formare profesionala in vederea incluziunii socio-profesionale.

– Promovarea incluziunii sociale si a schimbului de bune practici in domeniul antreprenoriatului social intre entitati implicate in dezvoltarea economiei sociale in scopul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile.

– Informarea si formarea competentelor a 40 de specialisti in domeniul incluziunii sociale si antreprenoriatului social.

– Promovarea spiritului antreprenorial in randul persoanelor expuse riscului de excluziune sociala prin desfasurarea sesiunilor de consiliere antreprenoriala si formare in domeniul antreprenoriatului pentru 30 de persoane din grupul tinta care intentioneaza sa demareze activitati independente.

– Crearea si dezvoltarea a 4 structuri de economie sociala in scopul facilitarii accesului la ocupare a persoanelor expuse riscului de excluziune sociala si dezvoltarii economiei sociale regionale.

Grupul ţinta este format din 180 persoane fiind structurat astfel:

Asistenti maternali – 6
Asistenti personali – 6
Familii cu peste 2 copii – 14
Familii monoparentale – 22
Femei – 46
Lucratori sociali – 28
Persoane care traiesc din venitul minim garantat – 44
Persoane de etnie roma – 10
Tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionailizat de protective a copilului – 4

Detalii suplimentare despre proiect: CONTACT- Expert achizitii – Carausu Maricel
Fundatia “Zi Deschisa”, Focşani, Calea Moldovei nr. 59
e-mail: zideschisa@yahoo.com , / tel. 0337.401.241, fax: 0337.401.260.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE