VIDEO: A fost aranjată tragerea la sorți a președintelui BEJ Vrancea pentru referendumul din 6-7 octombrie? Lipsă de transparență din partea judecătoarei Daniela Matache, președintele Tribunalului Vrancea!

Imagini video incredibile surprinse de operatorii TV și jurnaliștii care au fost prezenți la tragerea la sorți a președintelui Biroului Electoral Județean Vrancea, pentru referendumul din 6 – 7 octombrie.

Judecătoarea Daniela Matache (foto dreapta), președintele Tribunalului Vrancea, a procedat total neprofesionist, într-un mod lipsit de transparență, comițând mai multe gesturi care pot pune sub semnul întrebării tragerea la sorți:

  1. Nu a anunțat numele tuturor celor 4 judecători înscriși pe biletele puse în urnă
  2. Nu au fost prezentate biletele pe care să se vadă numele celor 4 magistrați (teoretic putea fi trecut numele unui singur judecător pe toate cele 4 bilete)
  3. Nici măcar grefierei prezente nu i-a arătat biletele desfăcute, în fața camerelor de filmat, astfel încât aceasta să vadă numele judecătorilor trecute pe ele.
  4. Urna din care s-a extras nu era transparentă, așa cum se procedează la aproape toate tragerile la sorți din lumea asta.
  5. Nu a arătat jurnaliștilor prezenți biletul extras pe care să se vadă scris numele judecătoarei Mariana Grădinescu, cea anunțată ”câștigătoare”.
  6. Nu a scos din urnă celelalte bilete pentru a le arăta, astfel încât numele celorlalți 3 judecători să poată fi vizualizate.
  7. Grefiera care a primit biletul de la judecătoarea Matache nu s-a uitat pe bilet să vadă dacă, într-adevăr, numele judecătoarei Mariana Grădinescu este trecut pe el.

În aceste condiții, se naște o întrebare extrem de pertinentă: a fost aranjată tragerea la sorți derulată ieri la Tribunalul Vrancea?

În afara celor precizate anterior, Mariana Grădinescu, președinte al BEJ, ar putea avea parte de mai multe contestații. Din informațiile noastre, astăzi se vor depune mai multe contestații cu privire la tragerea la sorți, invocându-se aspecte legate de transparență, dar și faptul că judecătoarea Grădinescu ar fi trebuit, în opinia unor susținători ai referendumului, să nu-și depună candidatura.

Doamna judecător a fost prezentă în sala în care a avut loc evenimentul din 24 februarie de la Focșani, în care au fost implicate și persoane LGBT, cum ar fi un transexual care le-a vorbit elevilor minori despre alte lucruri decât era anunțat în conferință (”Combaterea violenței împotriva femeii”). În plus, fiica judecătoarei Grădinescu a fost una din elevele care au făcut parte din echipa de organizare a evenimentului, iar apoi i-a ironizat pe o rețea de socializare pe cei care criticau modul în care a fost anunțată și prezentată întrunirea ”Women Talk”. În aceste condiții, din considerente morale, doamna Grădinescu ar fi trebuit să nu participe la tragerea la sorți de ieri”, a precizat ieri Gabriel M., unul dintre susținătorii redefinirii căsătoriei în Constituție.

Judecătoarea Daniela Matache este soția lui Iulian Ghiocel Matache, fost subordonat al președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, fost secretar de stat și ex-ministru al Transporturilor într-o guvernare PSD, în urmă cu câțiva ani. Până în acest moment, Marian Oprișan nu s-a exprimat în favoarea revizuirii Constituției și nici nu a participat la masa rotundă organizată de Coaliția pentru Familie filiala Vrancea, întrunire desfășurată pe 17 septembrie chiar la sediul CJ, lângă biroul lui Oprișan. (Cristi IRIMIA)

VIDEO (captură Monitorul):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.