Victor Ponta il acuză pe Traian Băsescu că are o poziţie “lipsită de gândire” în politica faţă de Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu are o poziţie “absurdă, nediplomatică şi lipsită de gândire” în ceea ce priveşte Republicii Moldova, a declarat luni preşedintele PSD Victor Ponta. Liderul PSD a afirmat că declaraţiile făcute de şeful statului despre Republica Moldova au îndepărtat Chişinăul de Uniunea Europeană şi România. Ponta a spus că acele declaraţii au fost făcute “nu cu intenţie, ci din incompetenţă şi lipsă de înţelepciune”.

“Poziţia absurdă şi nediplomatică şi lipsită de gândire a lui Traian Băsescu a încurajat sentimentele antieuropene şi antiromâneşti. Repet, nu din intenţie, probabil şi-a dorit să fie bine, ci din lipsă de competenţă, declaraţia domnului preşedinte Traian Băsescu şi răspunsul imediat al lui Vlad Filat a arătat că pe preşedinte îl ia gura pe dinainte, vorbeşte ce nu trebuie şi politica externă a României este un uriaş eşec”, a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu publicat de “România Liberă”, că România şi Republica Moldova vor fi împreună în familia europeană şi nu a exclus ca, la un moment dat, cele două state să formeze din nou aceeaşi ţară.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE