Vasile Moldoveanu (ALDE) a fost incompatibil cât a deținut mandatul de primar la Bordești

Fostul primar al comunei Bordești în perioada 2008 – 2012 a avut probleme de incompatibilitate timp de mai multe luni. Agenția Națională de Integritate a dovedit în instanță că Vasile Moldoveanu nu a respectat legea, dat fiind că nu avea voie să dețină nicio altă funcție în afară de cea de primar.

În aprilie 2016, ANI comunica că Moldoveanu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 ianuarie 2011 – 07 mai 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bordești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Cât s-a judecat pentru a anula raportul întocmit de ANI, Moldoveanu a mai vrut un mandat de primar, în 2016, din partea ALDE. A pierdut alegerile și a câștigat doar un mandat de consilier local, la care a renunțat în scurt timp. În luna aprilie, instanța a decis că într-adevăr Moldoveanu nu avea ce căuta în consiliul de administrație al școlii.

Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei din 29 septembrie 2016 a Curţii de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, în rejudecare: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Moldoveanu Vasile, ca neîntemeiată”, se arată în hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.