Va face apel Instituția Prefectului în dosarul încetării de drept a mandatului primarului penal Răduță Macovei? Decizia de la fond a ajuns la Reghiu, dar nu a ajuns la… Focșani!

Decizia judecătoarei Mariana Grădinescu (foto stânga – sursa: Monitorul), de la Tribunalul Vrancea, prin care primarul PSD Răduță Macovei (foto dreapta), condamnat penal definitiv încă din iunie 2017, a scăpat de eliberarea din funcție, a ajuns la Reghiu vineri, 2 noiembrie, însă nu ajunsese la Prefectura Vrancea nici ieri, 6 noiembrie.

Situația este considerată cel puțin suspectă de către Neculai Nemuț, cel care în 2016 a candidat împotriva lui Macovei la Primăria Reghiu. ”Mi se pare suspectă situația actuală, în condițiile în care doar Instituția Prefectului este interesată, cel puțin teoretic, să facă apel împotriva deciziei Tribunalului Vrancea, prefectul Sorin Hornea fiind cel care a emis ordinul de încetare de drept a mandatului primarului Macovei. Aștept să văd cum se derulează lucrurile”, a precizat Nemuț.

Ordinul a fost emis miercuri 10 octombrie, ulterior primarul de la Reghiu contestându-l în instanță, unde judecătoarea Grădinescu i-a dat o hotărâre favorabilă.

ÎCCJ și CCR s-au pronunțat deja și au decis că primarii condamnați la închisoare cu suspendare trebuie să-și piardă funcțiile. În ciuda acestui aspect, Tribunalul Vrancea a dat hotărâre favorabilă lui Răduță Macovei, însă Curtea de Apel Galați poate schimba decizia de la fond. Cu condiția ca Instituția Prefectului să facă apel împotriva deciziei Tribunalului Vrancea. Apel care poate fi făcut și până la momentul primirii hotărârii de la fond. Lucru care, iarăși, nu s-a întâmplat.

Daca Prefectura nu va face apel, voi merge până la capăt cu sesizările și plângerile penale. Iar procurorii vor face o analogie între faptul că ordinul prefectului a fost emis după mai bine de un an și situația eventuală în care nu se face apel în termen legal acum, de către Prefectură. Dacă-și asumă cineva din Prefectură această situație va suporta rigorile legii mai devreme sau mai târziu”, a mai precizat Neculai Nemuț. (Ed. O.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.