UNCJR a susținut înființarea biroului Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM)

Începând cu 13 noiembrie, la Bruxelles funcționează, în sediul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), un birou al Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM).

Biroul UCRM de la Bruxelles a fost înființat ca urmare a susținerii pe care UNCJR o acordă parcursului european al Republicii Moldova.

”Deschiderea unui birou al Consiliilor Regionale din Republica Moldova la Bruxelles este un eveniment istoric, iar faptul că UNCJR a pus la dispoziție spațiul necesar funcționării acestuia este o dovada clară că susținem integrarea Moldovei în Uniunea Europeană”, a declarat domnul Marian Oprișan, președintele UNCJR.

Pe 13 noiembrie, la inaugurarea biroului de la Bruxelles au participat: preşedintele UCRM, domnul Ghenadie Cazacu, reprezentanți din șase consilii raionale, oameni de afaceri din domeniile viticol, patiserie, silvicultură, apicultură etc. De asemenea, la eveniment au mai participat: ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, ES Mihai Gribincea, ambasadorul României în Belgia, ES Ştefan Tinca, alți oficiali ai celor două state.

Preşedintele Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, domnul Ghenadie Cazacu, a mulţumit preşedintelui Marian Oprişan pentru tot sprijinul oferit acestei misiuni şi pentru acordarea spatiului necesar funcţionării unui punct de lucru la Bruxelles, în așa fel încât funcţionari ai consiliilor raionale să poată veni la Bruxelles pentru a se forma în domeniul afacerilor europene.

Demersurile UNCJR legate de colaborarea cu UCRM se circumscriu politicii Guvernului României de susținere a Republicii Moldova pe calea integrării europene. De altfel, la Adunarea Generală a UNCJR din aprilie 2013, a fost semnat un acord de parteneriat cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova, iar la Consiliul Director din luna octombrie președintele UNCJR, domnul Marian Oprișan a propus găzduirea unui birou al UCRM în sediul UNCJR de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.