Un trăsnet a distrus locuinţa unui ţăran din Paltin

Incendiu în comuna Paltin
În data de 05.05.2012, în jurul orei 14.10 un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu în comuna Paltin, izbucnit la proprietatea numitului Dumitru C.

Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-au deplasat la faţa locului două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi opt subofiţeri.

În urma acestuia au ars o anexă construită din lemn, cu acoperişul din lemn cu
învelitoare din tablă cu suprafaţa de cca. 75 mp, cca. 1000 kg porumb boabe, 6 mc. cherestea brad, o moară cu ciocănele şi diferite bunuri de uz gospodăresc. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet.

Intervenţii S.M.U.R.D.

În perioada 05.05. – 06.05.2012, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 28 situaţii medicale de urgenţă, paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra.

Proiectile descoperite în comunele Goleşti, Moviliţa şi Gugeşti
În zilele de 5 şi 6 mai a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţată, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, că pe raza localităţilor Goleşti, Moviliţa şi Gugeşti s-a descoperit muniţie neexplodată.

Ajunşi la faţa locului, specialiştii pirotehnişti au identificat un proiectil exploziv, calibru 100 mm la Goleşti şi câte un proiectil exploziv calibru 76 mm la Moviliţa şi Gugeşti, muniţia fiind descoperită de localnici din cele trei comune, în timpul desfăşurării unor lucrări în curţile proprii. Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată şi altele
În perioada 05.05. – 06.05.2012, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată şi gunoi menajer în 3 cazuri. Astfel, 1 echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi 2 echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu au intervenit cu 3 autospeciale şi 15 subofiţeri pentru stingerea a 10 ha vegetaţie uscată în comuna Vânători şi 30 tone gunoi menajer, pe o suprafaţă de 1400 mp, la groapa de gunoi Haret.

Intervenţie pentru căutarea şi scoaterea unei persoane înecate în fântână
În data de 05.05.2012, în jurul orei 10.00 un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa faptul că în comuna Străoane, este posibil ca o persoană să fie înecată într-o fântână. La faţa locului s-a deplasat un echipaj, format dintr-un ofiţer, un maistru militar şi 5 subofiţeri, cu o autospecială din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu. S-a intervenit cu mijloacele din dotare pentru căutarea numitului Maricel Z. de 52 ani, presupus a fi înecat, acesta fiind găsit decedat şi scos din fântână.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.