Un posibil complex sportiv multifuncțional în Vrancea, pe lista chestiunilor aduse în atenția Guvernului de către senatorul Cătălin Toma

Investițiile în România au fost reduse drastic în 2017 și, conform specialiștilor, 2018 nu va reprezenta un an în care să asistăm la o explozie a proiectelor legate de investiții. O creștere cu 4 procente a nivelului investițiilor față de anul 2017 nu poate reprezenta un succes pentru o coaliție aflată la putere cu o largă majoritate și beneficiind de un Guvern care-i poate susține, cel puțin teoretic, toate proiectele cu care s-a lăudat românilor în campania electorală.

Referitor la investiții, am constatat cum, periodic, sunt anunțate finanțări de proiecte legate de anumite zone ale țării, însă Moldova este ocolită des. Realist vorbind, Moldova a fost mai mereu la coada interesului politicienilor de la putere, această regiune istorică ajungând să primească investiții cu porția și să-i fie blocată, astfel, dezvoltarea.

Astăzi vreau să mă refer la investițiile din domeniul bazelor sportive, investiții atât de necesare însă amânate sau nederulate în Vrancea. Acest județ pe care-l reprezint în calitate de parlamentar nu are absolut nicio bază sportivă omologată pentru competiții majore de seniori, indiferent de disciplina sportivă.

În Focșani, municipiu reședință de județ, există două stadioane cu pistă de atletism neomologată, în urmă cu câteva luni arenele respective, Milcovul și Tineretului, fiind date în administrare Companiei Naționale de Investiții, pentru reabilitare și modernizare. A trecut jumătate de an de atunci și iubitorii de sport din Vrancea nu au primit nicio veste cu privire la bazele sportive respective.

În afara celor două terenuri de fotbal cu pistă de atletism, aproape nefuncționale, în Vrancea nu există nici un complex sportiv multifuncțional, în adevăratul sens al cuvântului.

Vorbim de investiții mereu, de respect față de mișcarea sportivă și față de antrenori și sportivi, dar uităm să dezvoltăm acest segment în extrem de multe județe. Printre ele și Vrancea, loc de unde au plecat un campion olimpic la tir, Alin Moldoveanu, o multiplă campioană mondială de gimnastică, Gina Gogean, un judoka medaliat internațional precum Adrian Croitoru și lista ar putea continua.

În aceste condiții, vă întreb, domnule Paul Stănescu, Ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, dacă ministerul pe care îl conduceți are în vedere realizarea unui complex sportiv multifuncțional în Vrancea sau dacă a primit vreun proiect la finanțare, în acest sens, de la administrația județeană?

Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea

One Response to Un posibil complex sportiv multifuncțional în Vrancea, pe lista chestiunilor aduse în atenția Guvernului de către senatorul Cătălin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.