Un nou incendiu stins de pompieri in comuna Vidra

În data de 28.04.2011, în jurul orei 20.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, anunţa producerea unui incendiu în satul Cucuieţi din comuna Vidra, izbucnit la proprietatea numitei Lăcrămioara B. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului Garda de Intervenţie din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi opt subofiţeri.

În urma incendiului au ars pereţii mansardei şi acoperişul locuinţei, confecţionat din lemn şi cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 50 mp. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Intervenţii S.M.U.R.D

În data de 28.04.2011, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 11 situaţii medicale de urgenţă.

Astfel, s-a intervenit în municipiile Focşani şi Adjud, precum şi în comunele Vulturu, Popeşti, Cârligele, Corbiţa, Homocea şi Coteşti. Paramedicii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud au acţionat pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – Unitatea de Primire Urgenţe şi Spitalului Municipal Adjud – Centru de Primire Urgenţe.

Proiectile explozive descoperite în oraşul Mărăşeşti şi municipiul Adjud

Joi, 28.04.2011, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea s-au primit două apeluri, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, care anunţau că pe raza oraşului Mărăşeşti şi în municipiul Adjud s-au descoperit muniţii neexplodate.

Astfel, în jurul orei 10.00, specialiştii pirotehnişti din cadrul inspectoratului s-au deplasat în oraşul Mărăşeşti, unde au identificat un proiectil exploziv calibru 76 mm, muniţia fiind descoperită de muncitorii unei societăţi pe timpul efectuării unor lucrări de consolidare la un pod de pe raza oraşului Mărăşeşti, iar în jurul orei 13.00, specialiştii pirotehnişti din cadrul inspectoratului s-au deplasat în municipiul Adjud, unde au identificat un proiectil exploziv cal. 76 mm, muniţia fiind descoperită de numitul Gheorghe P. pe un câmp de pe raza municipiului Adjud.

În ambele cazuri muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE