Un câine agresiv lăsat liber de stăpânul său a atacat un om pe o stradă din Focşani

Jandarmii au interveit pentru aplanarea unui conflict provocat de un proprietar de câine din categoria câinilor periculoşi clasificaţi de O.U.G. nr. 55/2002 .

Marţi 2.07.2013, la orele 19.44, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă ,, 112 ” despre faptul că un bărbat este atacat de un câine rasa Rottweiler pe o stradă din Focşani.

Jandarmii sosiţi la faţa locului au constatat că pe strada respectivă se afla un un câine rasa Rottweiler liber, fără a avea botniţă sau lesă, s-a identificat stăpânul acestuia care la solicitarea jandarmilor de a da relaţii destre identitatea sa, a refuzat totodată devenind recalcitrant adresând injurii şi expresii jignitoare.

La invitaţia jandarnilor de a-i urma la autospeciala de intervenţie în vederea stabilirea identităţii acesta a refuzat chiar încercând să fugă, astfel că s-a luat măsura imobilizării şi conducerii la sediul unităţii în vederea stabilirii identităţii persoanei recalcitrante.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta se numeşte V. M. de 40 ani, din Focşani, a declarat că respectivul câine îi aparţine şi că nu cunoaşte actele normative ce reglementează deţinerea de astfel de animale.

Împotriva bărbatului s-a luat măsura aplicării unei sancţiui contravenţionale de 300 lei, conform legii 61/1991, pentru refuz de legitimare şi adresarea de injurii şi expresii jignitoare, şi aplicarea unui avertisment scris pentru neîndeplinirea obligaţiilor cei revin, conform O.U.G. 55/2002 art. 6 alin 4. (obligaţia proprietarului de a pune botniţă, zgardă şi lesă câinelui în locurile publice).

Asigurare măsuri de ordine publică

220 de jandarmii vrânceni vor executa misiuni de ordine şi siguranţă publică, altele decât cele permanente pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea le execută atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte instituţii.

În perioada 04.07 – 07.07.2013, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, va asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la manifestările dedicate “Zilelor Municipiului Focşani” şi „Festivalul Berii”, ediţia 2013, organizate de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Focşani împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea în Piaţa Unirii din municipiul Focşani precum şi în celelate locaţii stabilite în programul de desfăşurare a manifestărilor (Ateneul Popular, Sala „Ţara Vrancei”, Sala Polivalentă, Parcul Nicolae Bălcescu, Cartier Sud,Teatrul Municipal Focşani, Piaţa Gării).

Având în vedere că la aceste manifestări se aşteaptă să participe un public numeros şi în scopul prevenirii incidentelor nedorite, Jandarmeria Vrânceană recomandă cetăţenilor, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, etc.), să nu lase la vedere în autoturisme, bunuri de valoare care pot atrage atenţia (obiecte de îmbrăcăminte, bani, documentele personale sau ale maşinii), să evite consumul excesiv de alcool, să nu depăşească limitele decenţei sociomorale în manifestările comportamentale, să evite persoanele care se află în stare de ebrietate şi să nu intre în discuţii contradictorii cu acestea, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică, iar în caz de nevoie să apeleze cu încredere la jandarmi în mod direct sau prin apelul unic de urgenţă 112.

Proprietatea publică şi privată, este o valoare socială strict protejată de lege, iar conduita civică a persoanelor care săvârşesc fapte de natură a-i aduce atingere trebuie corijată încă de la început pentru a evita amplificarea conflictelor şi pentru a descuraja fapte similare urmate mai târziu chiar de agresiuni comise pentru ducerea lor la îndeplinire ori pentru ascunderea infracţiunilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



STIRI LIVE