Un bolnav psihic a fost internat dupa ce a lovit o vanzatoare

La data de 31.05.2010, ora 15,45 poliţiştii din Ţifeşti au fost sesizaţi despre faptul că M. Ioan, de 47 ani, din localitate, a fost victima unei agresiuni comisă de consătenii săi, A. Manolache, de 52 ani şi A. Nicolae, de 14 ani. Fapta a avut loc pe câmp, pe fondul unor discuţii contradictorii. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă „Sf Pantelimon” Focşani, iar în funcţie de zilele de îngrijiri medicale se vor lua măsurile legale.

Deces cercetat de poliţişti

La data de 31.05.2010, ora 19,00 poliţiştii din Adjud au fost sesizaţi despre faptul că I. Gheorghe, de 64 ani, din localitate, a fost găsit decedat pe stradă. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a fost transportat la SML Vrancea în vederea efectuării necropsiei.

Bolnav psihic agresiv

La data de 31.05.2010, ora 15,30 poliţiştii din Ţifeşti au fost sesizaţi despre faptul că R.ă Vasile, de 47 ani, din localitate, bolnav psihic, a lovit-o pe gestionara unui magazin şi a distrus mai multe bunuri expuse la vânzare. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cel în cauză a fost internat la secţia psihiatrie a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

Eveniment rutier

La data de 31.05.2010,poliţiştii din Vidra au depistat în trafic autoutilitara Roman care transporta cantitatea de 10 mc cherestea răşinoase, fără documente de provenienţă. În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto şi confiscarea materialului lemnos.

Informatii primite de la Biroul de presă al I.P.J. Vrancea, care a precizat si activitatile desfasurate astazi, de 1 iunie:

Astfel, incepand cu ora 10.00, a fost organizata o „patrula scolara” care a asigurat trecerea strazii Cuza Voda in siguranta de catre elevii din cadrul Centrului special pentru educatie incluziva ”Elena Doamna” din Focsani. Cu aceasta ocazie elevi din cadrul Scolii nr. 3 din Focsani, indrumati de dna profesoara Velicu, au fost echipati cu veste reflectorizante si cu palete cu insemnul „STOP”, oprind vehiculele pentru trecerea celor mici, in timp ce alti prichindei imparteau pliante si fluturau baloane cu inscriptii care atrageau atentia trecatorilor dar si conducatorilor auto de existenta lor in trafic.

Copiii cu probleme de auz au continuat activitatile prin desfasurarea unui concurs de desene pe asfalt, iar la final au fost rasplatiti cu bomboane si dulciuri, primind diplome din partea politistilor. Copiii s-au bucurat de prezenta politistilor de ziua lor, acestia prezentandu-le autospeciala dotata cu aparatura Radar din dotarea Politiei Rutiere. Din partea Inspectoratului Scolar judetean la activitati a participat si dna. Inspector educativ Lidia Dumbrava.

La Biblioteca Duiliu Zamfirescu, Sectia pentru copii si tineret, s-a desfasurat Proiectul „Copilaria – Drum cu prioritate”, prin care un numar de 70 de copii cu varste intre 4 si 14 ani, de la Scoala Taratu din com. Poiana Cristei au asistat la un spectacol de dansuri , cantecele si poezii orchestrat de catre copii de la Gradinitele nr. 1, 6 si 18 din municipiu, ajutati de un grup de 7 liceeni din Focsani si de 7 bibliotecari. La eveniment a participat si dl. Primar al municipiului Focsani Decebal Bacinschi.

Scopul acestui proiect este facilitarea includerii sociale a copiilor defavorizati pentru dezvoltarea abilitatilor si orizontului cultural al acestora. Copiii au fost impartiti in 7 ateliere de educatie nonformala sustinute in spirit ludic, de membrii echipei „7 Vorbe”, care au intruchipat personaje ca „Alba ca zapada”, „Ursitoarea”, „Heidi”, „Fred Flinstone”, „Cenusareasa”, „Peter Pan”, „Sheherezade”. Grupul „7 Vorbe ”, impreuna cu copii din cadrul Centrului de Zi pentru Copii Exploatati prin munca din cadrul DGASPC Vrancea au sustinut si o parada a costumelor inspirate de personaje din povesti.

Cei 70 de copii de la Taratu au participat la concursul organizat de desene pe asfalt, s-au jucat Sotron, au sarit coarda, au ascultat povesti si s-au intrecut in jocuri precum : „Arastasa”, „cursa cu saci” si „prinderea oului.”

Dupa masa servita la ora 14.00, copiii au participat la o sedinta de Karaoke cu melodii pentru copii si cantece de grup, sustinute de membrii echipei „7 Vorbe”. Inainte de reintoarcerea acasa, copiii au vizitat Teatrul Municipal „Mr. Gh.Pastia” din Focsani.

„Patrula Scolara ” a fost desfasurata si in apropierea Scolii „Duiliu Zamfirescu” din Focsani unde mai multi elevi din cadrul claselor a VI-a si a VII-a au pregatit pliante si mesaje catre conducatorii auto, de atentionare a conducatorilor auto cu privire la existenta in trafic a copiilor.

La sfarsitul activitatilor copiii au primit recomandari cu privire la modul corect de traversare a strazii, la respectarea culorii rosii a semaforului electric destinat pietonilor, la modul cum trebuie sa se deplaseze pe drumul public, precum si la deplasarea cu rolele sau cu mopedul. Si pentru ca astazi e ziua lor, politistii au impartit dulciuri elevilor si le-au acordat diplome de „Buni Pietoni”.

„In ultima luna, un numar de 7 copii, cu varste intre 3 si 14 ani au fost accidentati, pe drumurile publice, dupa ce au traversat strada prin locuri nepermise si fara sa asigure, sau dupa ce au fost lasati nesupravegheati de catre parinti. Tragem un semnal de alarma, pe aceasta cale, in scopul prelucrarii de catre parinti si cadre didactice, a modului corect prin care se efectueaza traversarea drumului public. ”- Insp. Manea Catalin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.