ULTIMA ORĂ: Două cazuri de scarlatină la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Focșani. Părinții sunt speriați și nu vor să-și mai trimită copiii la școală.

UPDATE 2: Oficial, au fost confirmate două cazuri de scarlatină, alți trei copii fiind cu simptome asemănătoare. Inițial, cinci părinți au anunțat conducerea școlii că au copiii bolnavi, de aici și informațiile contradictorii vehiculate pe parcursul zilei de ieri.

Știrea inițială:

Trei cazuri de scarlatină s-au înregistrat în ultimele zile la Școala nr. 9 din Focșani, la clasa a 3-a B, doi copii bolnavi fiind internați la Spitalul Județean iar al 3-lea la domiciliu.

Directoarea Școlii nr. 9, Maria Pătrașcu, a confirmat că a fost informată de învățătoarea de la clasă despre primul elev internat în spital, analizele confirmând că are scarlatină. Totodată, a fost anunțat și DSP-ul. În astfel de situații, DSP-ul intervine dacă apar minim trei cazuri de boală contagioasă.

Direcția de Sănătate Publică a confirmat și ea situația existentă la nivelul Școlii Ștefan cel Mare. ”Școala trebuie să ia câteva măsuri suplimentare de dezinsecție și de aerisire”, a precizat Maria Maiorov, reprezentant al DSP Vrancea.

Consilierul Local PSD Radu Nițu, administrator al Școlii nr. 9, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi informații despre curățenia în unitatea de învățământ, mai exact în ce mod s-a făcut și când s-au dezinfectat ultima dată sălile de clasă.

Foarte mulți părinți care au copii la clasele primare au anunțat deja școala că nu-și vor mai duce copiii la ore până când nu vor fi asigurați că totul este în regulă.

Scarlatina nu este o boală gravă, însă este contagioasă, iar izolarea bolnavului și dezinfecția sunt principalele măsuri care trebuie luate. Vom reveni cu detalii. (Ed. O.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE