ULTIMA ORĂ: Sentinţa în dosarul lui Oprişan a fost amânată pentru mâine, 6 februarie

Oprisan la Realitatea TV 1

Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al PSD Vrancea, respectiv CJ Vrancea, mai are de aşteptat 24 de ore sentinţa Judecătoriei Cluj, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni: abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la bugetul de stat, fals şi uz de fals, procurorii vorbind de un prejudiciu adus bugetului în valoare de1,9 milioane de dolari.

Instanţa a decis în urmă cu câteva minute să amâne pentru mâine pronunţarea!

Hotărârea care va fi dată de magistratul Lucian Buta nu va fi definitivă. Curtea de Apel Cluj va da verdictul final, peste câteva luni, în condiţiile în care atât Oprişan, cât şi procurorii DNA vor face, mai mult ca sigur, apel, indiferent de sentinţă.

În acest dosar au mai fost judecaţi vicepreşedintele Mircea Diaconu (decedat în 2012), Valeria Teodorescu, ex-director al Direcţiei Economice, Ion Costeanu, ex-director al Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef al Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice, precum şi Valeriu Iacob, diriginte de şantier.

În anul 2004, CJ Vrancea a primit de la Guvernul condus de Adrian Năstase suma de 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, lucrările fiind atribuite unor firme neeligibile, după cum au precizat procurorii DNA, firme ale unor afacerişti apropiaţi de Oprişan.

În ceea ce priveşte achiziţionarea Complexului Turistic „Căprioara”, Oprişan a fost acuzat că a alocat ilegal, fără avizele CJ, 1,7 milioane de lei pentru achiziţia complexului, întocmind o adresă falsă, prin care a solicitat 300.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului

În rechizitoriu, procurorii au mai arătat că în perioada 2003-2005, Oprişan ar fi folosit hotelurile “Rucăr” din Soveja şi “Hanul dintre Vii” din Câmpineanca, pentru organizarea unor acţiuni de protocol, în valoare de 520.000 lei. “Potrivit legii, acesta nu putea să finanţeze respectivele locaţii, decât introducându-le în circuitul public“, explică procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.