ULTIMA ORĂ: Se circulă fără restricţii de la Focşani spre Buzău, respectiv Bacău. Jandarmii, pompierii şi militarii îi vor ajuta azi pe vrâncenii de la sate să scoată zăpada din gospodării.

zapada-drum6

UPDATE (ora 10.30):  DJ 202 F Mihălceni – Băleşti a fost deschis circulaţiei.

UPDATE 2: Azi se vor desfăşura acţiuni de deszăpezire la gospodăriile vrâncenilor astfel: ISU la Măicăneşti, IJJ la Gologanu şi Tătăranu, MApN la Ciorăşti.

Stuaţia privind starea de practicabilitate a drumurilor publice din judeţul Vrancea evoluează de la o oră la alta. Circulaţia mai este închisă traficului rutier pe două drumuri naţionale: DN 23 B Măicăneşti – Ciorăşi şi DN 2 N pe sectorul Dumbrăveni – Bogza. Drumul Naţional 2 care face legătura cu judeţele Buzău şi Bacău este deschis circulaţiei rutiere, fără restricţii de tonaj.

La ora 07.00 datele transmise de administratorul drumurilor judeţene nominalizau 4 drumuri blocate (DJ 202 E Sihlea – limită judeţul Buzău, DJ 202 F Băleşti – Mihălceni, DJ 204 B Măicăneşti – Tătăranu şi DJ 204 E Haret -Panciu) şi 4 drumuri cu circulaţia restricţionată (DJ 205 E din DN 2 – Ciuşlea, DJ 204 E Focşani –Petreşti şi DJ 205 H din Domneşti – Păuneşti, DJ 204 D Focşani – Suraia).

De asemenea, numărul localităţilor unde accesul nu se poate realiza pe căile de comunicaţii terestre este în scădere.

La ora 07.00 se înregistrau 8 sate din 4 comune unde starea drumurilor nu permite accesul: comuna Vulturu (Hânguleşti, Maluri, Vadu Roşca), comuna Măicăneşti (satul Stupina, comuna Sihlea (Bogza, Caiata şi Voetin) şi comuna Băleşti (sat Băleşti).

Toate utilajele de deszăpezire din dotare acţionează atât pe drumurile judeţene şi naţionale cât şi în localităţi pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe şosele şi lărgirea carosabilului.

În judeţul Vrancea nu s-au semnalat probleme în furnizarea utilităţilor publice către cetăţeni. Nu sunt avarii la reţelele de alimentare cu energie electrică, gaz şi nici în privinţa alimentării cu apă.

În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă Vrancea ce a a vut loc în seara zilei de luni, 27 ianuarie a.c., a fost aprobat Planul de acţiuni pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor situaţiilor de urgenţă generate de incidenţa codurilor portocaliu şi roşu de ninsori şi viscol. Acesta vizează atât măsuri preventive, inclusiv de informare şi avertizare a populaţiei, precum şi măsuri de limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiilor de urgenţă, fiind trasate sarcini fiecărei instituţii care asigură funcţii de sprijin în cadrul comitetului judeţean, precum şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.