ULTIMA ORĂ: Primarul PSD de la Mărășești, Valerică Chitic, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare

Valerică Chitic, primarul social-democrat de la Mărășești, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare  cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conflict de interese. Totodată, i s-a interzis dreptul de a fi ales și va fi revocat din funcție dacă sentința de astăzi va rămâne definitivă.

Primarul Chitic a fost condamnat astăzi pentru conflict de interese de către Judecătoria Panciu. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Agenția Națională de Integritate a formulat următoarele acuzații la adresa sa:

”În calitate de primar al orașului Mărășești, Valerică Dorel Chitic a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre primărie și SC Valerio Prestal SRL Mărășești, care au avantajat această societate comercială, unde Chitic deține calitatea de asociat unic”.

În actul înaintat Parchetului de către ANI, Chitic este acuzat că a semnat ordonanțări la plată a unor ordine de plată aferente unor facturi fiscale, precum și faptul că a semnat expunerea de motive care a stat la baza adoptării unei hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafețe de teren aparținând domeniului privat al orașului Mărășești către SC Valerio Prestal SRL Mărășești, în vederea amplasării unui spațiu comercial. Totodată, a fost încheiat un contract de concesiune între Primăria orașului Mărășești și SC Valerio Prestal SRL, căreia Primăria Mărășești i-a achitat suma de 7.066 lei. (Corina M.)

2 Responses to ULTIMA ORĂ: Primarul PSD de la Mărășești, Valerică Chitic, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.