ULTIMA ORĂ: Moțiunea de cenzură a picat după ce s-au înregistrat doar 161 voturi pentru. Senatorul PNL Cătălin Toma consideră că Grindeanu și echipa sa au demonstrat că sunt preocupați de soarta penalilor, nu a oamenilor cinstiți

Guvernul PSD Dragnea – Grindeanu nu a căzut după votul de astăzi din plenul reunit al Parlamentului.

123 deputați și senatori PNL și USR au inițiat moțiunea de cenzură, din cei 464 parlamentari. În sală au fost prezenți 432 parlamentari, iar PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot.

Au fost 202 voturi valabil exprimate, din care 33 de voturi anulate, 161 voturi pentru și 8 voturi împotrivă. 233 de voturi erau necesare pentru ca moțiunea să fie adoptată.

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma (foto), a precizat că a votat pentru, în condițiile în care Guvernul PSD a acționat în favoarea politicienilor penali, prin adoptarea ordonanței 13/2017. ”Guvernul PSD-ALDE a avut astăzi ocazia să repare răul făcut prin emiterea ordonanțelor controversate. Moțiunea de cenzură inițiată de PNL putea reprezenta soluția de a ieși din impas. Deoarece exista posibilitatea ca unii parlamentari PSD-ALDE să fie raționali și să voteze moțiunea, li s-a interzis participarea la vot.

Guvernul Grindeanu nu ar mai trebui să-și continue activitatea. Deși a trecut puțin de la instalare, Executivul a demonstrat că are interese obscure și în aceste condiții noi, parlamentarii PNL și USR, nu putem gira un grup de politicieni care se grăbește să dea decizii favorabile penalilor”, a precizat Cătălin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.