VIDEO ULTIMA ORĂ: Marian Oprişan este audiat de către procurorii DNA. UPDATE: Oprişan a părăsit sediul DNA la orele 16.45.

Oprisan la DNA

UPDATE: Conform Hotnews.ro, Oprişan a părăsit sediul DNA în jurul orelor 16.45 şi a declarat jurnaliştilor

Intotdeauna in politica am spus adevarul, de aia si probabil ca am rezistat atat e mult. Am citit ca sunt hot, tahar, violator, multe etichete care de fiecare data s-au dovedit neadevarate“.

În opinia sa, arestarea expertelor contabile ii cauzeaza lui un prejudiciu, deoarece “probabil va trebui sa se faca o noua expertiza si iar lungim un verdict intr-un dosar pe care eu il astept de multa vreme“.

Eu nu sunt baron, sunt un om care si-a facut datoria (…) In ultimii 25 de ani intotdeauna vinovatii au fost oamenii aia care muncesc pentru comunitatilor lor. Tunurile in aceasta tara, banii aia multi care s-au furat din aceasta tara, si slava Domnului ca exista DNA, s-au dat la Bucuresti“, a apreciat vicepresedintele PSD.

Ştirea iniţială:

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, s-a prezentat, luni la Directia Nationala Anticoruptie, anunta Agerpres. Oprisan a declarat ca a fost citat sa dea declaratii in calitate de martor in ancheta privind expertele contabile care au intocmit raportul in dosarul sau, potrivit Mediafax.

Marian Oprisan a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul in care este judecat si ca pot veni si cinci milioane de alti specialisti care sa faca expertiza in dosarul sau, pentru ca toti vor constata ca rezultatul “nespecialistului DNA” este unul eronat.

Presedintele CJ Vrancea a mai spus ca este nevinovat si ca nu a incalcat niciodata legile. Marian Oprisan a precizat ca avea dreptul sa isi aleaga un expert parte, in paralel cu expertul desemnat de instanta, aceasta fiind o etapa procedurala legala, prevazuta de normele de procedura penala.

VIDEO: Captură România TV.

Tribunalul Bucuresti a decis, duminica, arestarea preventiva pentru 30 de zile a expertelor contabile Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu, acuzate ca au stabilit impreuna cum vor aborda expertiza, astfel incat sa ii favorizeze pe inculpatii din dosarul de coruptie al lui Marian Oprisan.

Procurorii DNA au aratat, in referatul cu propunerea de arestare a celor doua experte, ca presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, se informa “indeaproape” de modul in care decurge realizarea expertizei, fiind direct interesat in diminuarea sau excluderea prejudiciului retinut in sarcina sa si “manifestandu-se deranjat de exprimarea in documentul oficial a vreunei pozitii apte sa-i pericliteze obtinerea unei solutii favorabile“.

Marian Oprisan a aflat ca expertul Liviu Macovei (expert parte al lui Valeriu Iacob, inculpat in dosar, n.r.), expertul consilier, si-ar fi exprimat, cu ocazia intalnirii de la Cluj, o opinie contrara opiniei expertei Musuroiu in legatura cu obiectivul nr. 1 al expertizei, si acest lucru il deranja“, au scris procurorii in documentul citat.

Presedintele CJ Vrancea a declarat ca “alegatiile” procurorului despre el nu corespund realitatii, precizand ca pe experta Ileana Cernea a vazut-o o singura data, la instanta, iar cu Elena Musuroiu s-a intalnit de doua ori, cand au semnat contractul si cand i-a prezentat dosarul.

Marian Oprisan a spus ca nu se informa despre realizarea expertizei in dosarul sau, asa cum sustine procurorul care a intocmit referatul cu propunerea de arestare a celor doua experte, aratand totodata ca este “o chestiune de normalitate”ca este interesat de excluderea prejudiciului, pentru ca dosarul sau este primul dosar politic fabricat incepand din 2005.

Alegatiile domnului procuror care a intocmit referatul, pentru cele doua experte, despre mine, nu corespund realitatii. Si cand spune ca sunt interesat de excluderea prejudiciului din dosar, este chiar o chestiune de normalitate, pentru ca eu chiar sunt interesat sa se excluda prejudiciul din dosarul meu penal, pentru ca este primul dosar penal eminamente politic fabricat in Romania incepand din 2005 la ordinul direct, am probe, al lui Traian Basescu“, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, pentru MEDIAFAX.

Marian Oprisan a precizat ca pe experta Roxana Cernea (Pintea) a vazut-o o singura data, cand a fost desemnata, in sala de judecata, si nu a vorbit niciodata cu aceasta.

In ceea ce priveste discutiile cu experta propusa de el, Elena Valentina Musuroiu, presedintele CJ Vrancea a spus ca s-a intalnit cu aceasta la semnarea contractului si inca o data, la Focsani, cand i-a prezentat dosarul sau.

Absolut tot ce tine de ceea ce nu tine de mine, nu ma priveste. Cum isi organizeaza expertii timpul, ce decizii au luat ei, cum au lucrat, pe mine nu m-a privit“, a adaugat Oprisan.

Preluare de pe Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.