VIDEO. ULTIMA ORĂ: FILMUL crimei de la Slobozia Ciorăști. Cum a fost pregătită uciderea patronului casei de schimb valutar!

VIDEO: Ziarul de Vrancea

UPDATE: Conform informațiilor apărute pe site-ul Știri de Focșani, Gheorghe Vasile Văscăuţanu (din Adjud, foto dreapta) este unul dintre vrâncenii acuzați de uciderea lui C. Chiriță. Văscăuțanu este recidivist, liberat grație recursului compensatoriu. Are mai puțin de un an de când a fost pus în libertate după ce primise o condamnare în 2017 pentru trafic de droguri. În luna iulie 2018 a fost liberat condiționat, iar Parchetul nu a făcut recurs împotriva soluției Judecătoriei Focșani!

Bogdan Ionuț Sprânceană este al doilea suspect acuzat de crimă.

Marius Daniel Cruceanu (din Bacău, foto dreapta) este suspectul care se bănuiește că i-a luat pe cei doi cu mașina după comiterea crimei.

*

Cei trei bărbați care l-au ucis pe Constantin (Telu) Chiriță, proprietarul unei case de schimb valutar de lângă Piața Molcovei, au acționat după un plan bine pus la punct încă din 3 ianuarie 2019. Astfel, au cumpărat o mașină pe care au modificat-o, vopsind-o și punându-i o bară de fier solidă în față.

După ce au spionat activitatea omului de afaceri și au știut ce traseu are aproape zilnic spre casă, l-au urmărit în seara zilei de 22 februarie și i-au lovit mașina cu autoturismul modificat. Apoi au coborât din mașină (doi dintre făptași) și l-au împușcat prin geamul mașinii. Al treilea infractor era la câteva sute de metri și urmărea acțiunea, pentru a interveni la nevoie.

Între timp, însă, mai multe mașini se apropiau de locul incidentului, aflându-se în trafic, astfel încât cei doi care l-au împușcat pe C. Chiriță n-au mai reușit să fure și cei peste 100.000 de euro aflați în Mercedesul victimei. Astfel, planul inițial, prin care doreau să se îmbogățească, nu a mai fost dus la capăt.

Peste câteva minute de la momentul crimei, cei doi ucigași au abandonat mașina cu care au produs accidentul pentru a executa jaful, fiind preluați de al treilea bărbat, într-un alt autoturism. Ulterior, au mers spre Arad, pentru a fugi din țară, însă au fost prinși la Vama Nădlac. Cel mai probabil, anchetatorii au prelevat probe de la locul accidentului și de la mașina modificată, au urmărit mai multe camere de supraveghere și au discutat cu foarte mulți martori. Informațiile puse cap la cap au dus la prinderea criminalilor. (A. M. Be.)

Declarații reprezentant al Parchetului:

”În perioada 3 ianuarie – 22 februarie, inculpații au efectuat activități pentru a pregăti săvârșirea faptelor, în sensul că au achiziționat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecție în partea din față și plăcuțe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, s-au interesat la cunoștințe din județ cu privire la programul victimei, ora la care pleacă de la locul de muncă spre casă, verificând traseul pe care victima urma să-l parcurgă.

În aceste condiții, în după amiaza zilei de 22 februarie, doi intre inculpați au venit în Focșani cu mașina de teren modificată, iar cel de-al treilea cu alt autoturism, scopul fiind de a le asigurarea primilor doi scăparea, în cazul în care se întâmpla ceva. Inculpații din mașina de teren au intrat în mod intenționat cu autoturismul în mașina victimei, apoi au coborât și au tras asupra victimei două focuri de armă, care i-au cauzat decesul. Inculpații au vrut să ia banii din mașina lui Constantin Chiriţă, dar au fugit de teamă să nu fie identificați de alți participanți la trafic.

Ei au abandonat autoturismul de teren, după care au plecat la locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu cealaltă mașină. Bărbații au încercat să iasă din țară, fiind prinși în vama Nădlac. După ce au fost reținuți de procurori, cei trei urmează să fie duși la instanță cu propunere de arestare preventivă”.

Foto: Observator & Știri de Focșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.