ULTIMA ORĂ: Cod PORTOCALIU în Vrancea. Vine GERUL SIBERIAN peste noi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 25 februarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil. Astfel, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -2 grade, iar rafalele de vânt vor accentua senzația de frig.

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea ce a avut loc duminică, 25 februarie a.c., ora 14.00, avertizarea a fost adusă la cunoştinţa membrilor şi transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului. Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor. Totodată, începând cu 25 februarie a.c., ora 20.00, se va activa grupa operativă a I.S.U. Vrancea, iar din data de 26.02.2018, ora 03.00, se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor (C.J.C.C.I.) și se va avea în vedere monitorizarea permanentă şi cu maximă atenţie a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare.

De asemenea, s-au dispus măsurile necesare pentru monitorizarea și transportul din timp a persoanelor cu nevoie de dializă și a gravidelor în ultimul trimestru de sarcină. În cadrul aceleiași ședințe s-a decis că nu este necesară suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județ, ci doar punctual, acolo unde situația o impune.

Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a solicitat primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să dispună pregătirea spațiilor de cazare necesare eventualelor persoane surprinse de vremea nefavorabilă și blocate pe raza unității administrativ teritoriale și luarea tuturor măsurilor necesare ce se impun pentru prevenirea tuturor situaţiilor de urgenţă ce s-ar putea manifesta, şi, în special, pentru apărarea vieţii oamenilor.

La nivelul județului Vrancea sunt pregăgătite să intervină, la nevoie, următoarele forțe și mijloace tehnice:

90 pompieri cu 30 de mijloace tehnice din cadrul I.S.U. Vrancea;

230 polițiști cu 160 mijloace tehnice din cadrul I.P.J. Vrancea;

104 jandarmi cu 13 mijloace tehnice din cadrul I.J.J. Vrancea;

42 lucrători cu 42 mijloace tehnice din cadrul S.D.N.
41 lucrători cu 41 mijloace tehnice din cadrul administratorului D.J.

Totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea, unei autofreze din cadrul I.S.U. Suceava la I.S.U. Vrancea, în vederea unei intervenții operative, la nevoie, în zona de competență.

Problemele sau situaţiile deosebite generate de fenomenele meteo extreme se vor comunica în timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea, telefon 112 sau 0237 611212, aici fiind activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE