ULTIMA ORA: Avertizare Cod Galben de ploi si vijelii Pentru Moldova!

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit astăzi avertizarea Cod Galben de ploi si vijelii pentru Moldova valabila pâna, la ora 23.00. Instabilitatea atmosferica va fi ridicata (averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vântului cu aspect de vijelie) iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Totodată Avertizarea Hidrologică Cod Galben se menţine pe râul Siret sector Lungoci- amonte Şendreni, aferent judeţelor Vrancea şi Galaţi până în data de 06.07.2010, ora 16.00. Potrivit ultimelor date centralizate, din lacul de acumulare Călimăneşti se evacuează un volum de 1547 mc/s, iar la Movileni un volum de 1371 mc/s. Cantitatea cea mai mare de precipitaţii înregistrată în cursul zilei de astăzi a fost de 30 l/mp în localitatea Tulnici.

În incinta Suraia – Vadu Roşca datorită retragerii apei de la corpul digului, nu mai sunt infiltraţii şi s-a ieşit din faza I de apărare, iar infiltraţiile semnalate anterior pe sub digurile de apărare din incinta Călieni – Năneşti sunt în diminuare. În următorul interval de timp pe râurile afluente Siretului se vor înregistra oscilaţii de nivel cuprinse între – 25 cm şi +25 cm.

Reamintim faptul că Instituţia Prefectului judeţului Vrancea demarează campania de strângere de ajutoare materiale si financiare în vederea sprijinirii persoanelor afectate de inundaţiile din Moldova, în acest sens alăturându-se şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea prin asigurarea unui număr de 470 locuri de cazare pentru persoanele în cauză, la internatele următoarelor Colegii: Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focşani ( 150), Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focşani (80), Colegiul Tehnic „Gheorghe Bals” Adjud (60) şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”Focşani ( 180).

Comunicat primit de la Biroul de presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.