Ultima ora (19.30): presedintele Biroului Electoral Judetean, Viorel Voineag, isi scrie acum demisia pentru a o inainta la Biroul Electoral Central

Autor: Cristi IRIMIA

Judecatorul Voineag isi da demisia din functia de presedinte al BEJ

Judecatorul Voineag isi da demisia din functia de presedinte al BEJ

La aceasta ora (19.30), presedintele Biroului Electoral Judetean Vrancea, isi scrie demisia din functie, dupa care o va inainta la Biroul Electoral Central! Viorel Voineag a refuzat in urma cu aproximativ o ora sa voteze in chestiunea contestatiei PSD+PC privind tragerea la sorti de aseara, in vreme ce ceilalti membri au ales sa-si exprime optiunile.

Astfel, s-au inregistrat cinci voturi pentru admiterea partiala a contestatiei PSD+PC si patru impotriva. Cum Voineag a refuzat sa voteze, BEJ a intrat in impas si nu-si poate desfasura activitatea mai departe. Asta cu doar patru zile inaintea alegerilor de duminica, 22 noiembrie. Situatia este exploziva in acest moment, dupa gestul aparent neasteptat al lui Voineag. Acesta a mai vrut sa renunte la functie, in urma cu mai bine de o saptamana, insa s-a razgandit dupa aproximativ 48 de ore. La acea vreme a declarat ca, indiferent de situatie, isi va duce misiunea pana la capat, pentru buna desfasurare a alegerilor. Vom reveni cu detalii de la Biroul Electoral Judetean.

5 Responses to Ultima ora (19.30): presedintele Biroului Electoral Judetean, Viorel Voineag, isi scrie acum demisia pentru a o inainta la Biroul Electoral Central

 1. omulvaly 18/11/2009 at 20:50

  D-le Voineag, fă un efor şi votează cum crezi !

  Răspunde
 2. Internautu 18/11/2009 at 21:13

  Pentru mine, e clar care-i motivul: de 20 de ani, e pentru prima oara cand un judecator, presdinte BEJ, are curajul de a fi impartial, corect si cu bun simt. Este pentru prima oara cand oprisan primeste raspunsuri contrare dorintelor sale de dictator al Vrancei, este prima oara cand oprisan nu poate sa-si impuna vointa (vezi si demiterea reprezentantului PNG care nu a votat alaturi de PSD in cadrul BEJ) si cand presiunile sale au ramas fara efect. Eu sper ca domnul judecator sa ramana la BEJ, pentru ca aceasta institutie sa ramana cat de cat corecta. Bravo, domnule judecator, pentru ca nu ti-ai pierdut coloana morala si pentru ca mi-a redat increderea in justitie!

  Răspunde
 3. sorin 18/11/2009 at 21:55

  Este incredibil ce se intampla in Vrancea! In mod cert asupra acestui om s-au facut presiuni ingrozitoare, asa cum numai PSD stie sa faca. Poate legate de distrugerea carierei sale sau asa cum a mai practicat MO si oamenii lui, legate de siguranta vietii personale sau a familiei sale.

  Voineag a fost pus sa aleaga intre constiinta sa de magistrat, garant al aplicarii legii, si jocurile penale ale fostului prefect. Ales sa abandoneze.
  De ce este atat de important? Pentru ca in caz de paritate la vot in BEJ, votul presedintelui face diferenta!

  Răspunde
 4. sorin 18/11/2009 at 22:05

  Sunt momente cand realizezi faptul ca un singur om poate face diferenta intre “statul de drept” si “statul de nedrept”. Pacat!

  Mi-am amintit un dicton despre justitie – “Poate sa piara lumea, dar sa se faca dreptate”. Ce departe suntem de asta…

  Răspunde
 5. ellen 18/11/2009 at 23:12

  Va respect pentru integritatea dumneavoastra, domnule judecator Viorel Voineag!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.