ULTIMA ORĂ: 12 localități din Vrancea sunt afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore

apa la JaristeaMai multe localități din judeţul Vrancea au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore. Apa rezultată din cantitățile mari de precipitații căzute a pătruns în gospodăriile oamenilor din municipiile Focșani și Adjud și localitățile Gugești, Urechești, Biliești, Homocea, Ploscuțeni, Mărășești, Nănești, Sihlea, Vânători și Tătăranu.

Pompierii acționează pentru evacuarea apei din curți și case în comuna Gugești cu 2 autospeciale, 2 motopompe și 6 subofițeri, în comuna Urechești cu 1 autospecială, 1 motopompă și 3 subofițeri, în comuna Ploscuțeni cu 1 autospecială, 1 motopompă și 3 subofițeri, în Dumbrăveni cu 1 autospecială și 1 motopompă, în satul Bogza (comuna Sihlea) cu 2 autospeciale, 3 motopompe și 6 subofițeri, iar în municipiul Focșani cu 1 autospecială. De asemenea pompierii militari au intervenit în municipiul Focșani cu 1 autospecială și 3 subofițeri, pentru evacuarea apei din 3 garaje subterane și în comuna Biliești cu 1 autospecială și 4 subofițeri pentru evacuarea apei din 1 gospodărie.

Din fericire nu a fost necesară evacuarea populației din zonele afectate, neexistând persoane a căror viață să fie pusă în pericol.

Cele mai mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Vintileasca (38,7 l/mp), Vulturu (36,1 l/mp) şi Vânători (27,6 l/mp).

apa la Homocea

În baza ordinului Prefectului judeţului Vrancea şi în scopul monitorizării şi gestionării eficiente a tuturor situaţiilor de urgenţă manifestate pe fondul emiterii avertizărilor meteorologice şi hidrologice, începând cu data de 11.10.2016, ora 18:00 a fost activată Grupa Operativă Judeţeană.

În continuare rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu până astăzi la ora 20.00 și avertizarea hidrologică de cod portocaliu până în data de 13.10.2016, ora 06.00, pe râurile din bazinele hidrografice Putna, Bârlad și Siret. Se monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice, precum şi a situaţiei operative, iar instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, intervin cu personal şi tehnică specifică în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.