Trupa de Teatru Protha va primi finanţare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor.

Trupa Protha, la Secțiunea Arte, a depus un proiect care are ca obiect activitatea trupei în următoarea perioada apropiată. Acest proiect a fost considerat ca fiind unul eligibil și urmează a finanțat în baza proiectului de promovare a elevilor născuți între anii 1995 – 2005 inclusiv, şi a echipelor de sportivi sau ansambluri artistice de la şcoli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă sus menționată, care au obţinut rezultate foarte bune la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul sportiv sau artistic şi au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea şi continuarea carierei.

Trupa Protha Panciu z

Proiectul de finanțare a trupei de teatru din Panciu a fost considerat ca fiind unul eligibil ca urmare a parcursului acestei trupe la festivalurile de teatru în cursul anului 2012 și 2013 (până la data depunerii proiectului), iar persoanele care au întocmit și coordonat depunerea acestui proiect au fost profesoara Maricica Apreutesei, Vasile Tiron și Cătălin Sfîrloagă. “Reușita acestei finanțări a fost a profesoarei Maricica Apreutesei care a identificat linia de finanțare, a avut încredere în eligibilitatea proiectului și a adus lângă ea celelalte persoane din trupă. Finanțarea de care va urma să beneficeze trupa de teatru este de până la 10.000 lei”, a precizat Cătălin Sfârloagă.

Juriul care a analizat proiectul Trupei de Teatru „Protha” din Panciu a fost alcătuit din următoarele persoane: Márkos Albert (violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, preşedintele juriului), Miriam Cuibus (actriţă a Teatrului Naţional Cluj, lector al Facultăţii de Teatru şi TV din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai), Timotei Nădăşan (grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA), Nelida Nedelcuţ (profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj), Erich Türk (organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj).

Organizatorul acestui program este Fundația Pentru Comunitate, iar sponsorul programului este MOL Romania Petroleum Products.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.